Fire transportministre til prøvestøbninger

Fire transportministre til prøvestøbninger

Mandag 20. juni 2022 kl: 16:00


Mandag havde Transportminister Trine Bramsen inviteret tre tidligere transportministre til Femern-forbindelsens store byggeplads ved Rødbyhavn for at overvære den sidste klargøring, inden prøvestøbningen af et tunnelelement gik i gang.

Med på besøget var de tidligere transportministre Helge Mortensen (S), Sonja Mikkelsen (S), Lars Barfoed (K). Under besøget fik de fire ministre en rundvisning og briefing af Femern A/S’ administrerende direktør Henrik Vincentsen.

”Det har taget mange års omfattende undersøgelser og grundige forberedelser at komme til dette punkt. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu kan begynde de sidste tests, før tunnelproduktionen går i gang”, siger Henrik Vincentsen.

Umiddelbart øst for den kommende fabrik har entreprenørkonsortiet FLC opført et udsnit af en produktionslinje, der skal støbe de 217 meter lange tunnel-elementer. Målet er at afprøve, at både den valgte betontype og produktionsmetoderne fungerer i fuld skala.

Byggeriet af Femern Bælt-tunnelen begyndte 1. januar 2021, og forventes at stå færdig i 2029. Til den tid vil trafikanter kunne rejse mellem Danmark og Tyskland på kun 10 minutter i bil og syv minutter i tog.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark