Video

Droner skal servicere Equinor-platforme

Droner skal servicere Equinor-platforme
Foto: Nordic Unmanned.

Onsdag 22. juni 2022 kl: 11:50


For første gang nogensinde skal droner nu bruges til at transportopgaver mellem platforme i Nordsøen. Norske Equinor har indgået en aftale med Nordic Unmanned, der har specialiseret sig i drone-services.

Offshore-aktiviterne med droner vil starte den 15. august og er resultatet af en intens tre-uger lang testfase på land, hvor konceptet blev afprøvet med succes.

“Sammen med Equinor skubber vi grænserne for, hvad droner skan gøre for offshore-logistikken ved at skabe løsninger, der er mere bæredygtige, skalerbare og omkostningseffektive,” siger Knut Roar Wiig, CEO i Nordic Unmanned.

Dronerne vil nu blive testet gennem flere daglige flyvninger med bl.a. farligt gods mellem platformene på det norske Gullfaks-feltet og mellem offshoreinstallationerne og skibe i området.

“Vi er begejstrede for vores præstationer under onshore-fasen af projektet og er nu ivrige efter at komme i gang med offshore-delen. Støtten fra Equinor og viljen til at skubbe industrien fremad er afgørende for udviklingen af drone-baserede offshore logistik-tjenester,” siger Pål Kristensen, der er logistikchef i Nordic Unmanned.Kilde: Nordic Unmanned


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark