Danske fingeraftryk på nye IMO regler

Ved et møde i IMO's underkomite om design og udrustning i London i sidste uge, lykkedes det at sætte flere danske fingeraftryk. Det gælder bl.a. den internationale vejledning om sejlads i Arktis.

Sejlads i arktis

Danmark havde forud for årets møde deltaget i en korrespondancegruppe, der skulle revidere IMO´s vejledning for sejlads i arktiske farvande. Gruppen havde til opgave at opdatere vejledningen på de tekniske områder samt at indarbejde sejlads i Antarktis i vejledningen. Danmark fik bl.a. opnået støtte til, at vejledningen skulle indeholde anbefale brug af isprojektører, samt at der ikke måtte benyttes åbne redningsbåde ved sejlads i polarområderne. På mødet blev arbejdet med revision af vejledningen færdiggjort med henblik på godkendelse af vejledningen ved næste møde i søsikkerhedskomiteen.

Redningsmidler

Der blev på mødet opnået enighed om et dansk forslag til en teststandard for godkendelse af redningsflåder med forlænget serviceinterval i henhold til SOLAS, kapitel III, om "novel equipment". Dette skulle sikre, at medlemsstaterne havde et ensartet grundlag for godkendelse af redningsflåder med 30 måneders serviceinterval.

Tiltag til at forhindre ulykker med redningsbåde havde længe været et fast emne på DE´s dagsorden. Det havde i den forbindelse over en lang periode været drøftet, om redningsbådskroge af ustabilt design burde udskiftes. Der var enighed om, at de kroge, der ikke levede op til en række grundlæggende sikkerhedskrav, skulle udskiftes over en årrække. Da grundlaget for en vurdering af, om krogene skulle udskiftes, burde være ensartet, blev der nedsat en korrespondancegruppe, der skulle udarbejde et udkast til vejledning til fremlæggelse på næste møde.

Revision af MODU-koden

MODU-koden havde i en årrække været under revision i DE underkomitéen. Formålet var at ajourføre den eksisterende kode i overensstemmelse med den tekniske udvikling og ændring af regler i SOLAS-konventionen.

På mødet i underkomitéen var der enighed om et endeligt udkast til en revideret kode. Udkastet videresendtes til godkendelse af IMO's Søsikkerhedskomité (MSC) og vedtagelse på på IMO's Generalforsamling (ASSEMBLY) sidst på året.

Retningslinier for sejlads med åbne vandtætte døre

MSC 83 besluttede under sit møde i København i 2007, at DE 51 skulle udarbejde retningslinier for, hvornår vandtætte døre kunne tillades at være åbne under sejlads. Udgangspunktet var, at dette kun undtagelsesvist skulle være muligt, og kun når det ansås for absolut nødvendigt af hensyn til sikkerheden for de personer, som passerede sådanne døre af hensyn til skibets drift.

Siden DE 51 i 2008 havde en korrespondancegruppe med deltagelse fra en række lande, heriblandt Danmark, arbejdet på at udvikle disse retningslinjer. På trods af en række gode fremskridt var der imidlertid fortsat en række uløste spørgsmål. Underkomitéen besluttede derfor, at korrespondancegruppen skulle fortsætte arbejdet frem til næste møde i 2010.

Udvikling af malingsstandarder til lasttanke i råolietankskibe

På DE 51 i 2008 opnåedes der principiel enighed om et udkast til en malingsstandard for korrosionsbeskyttelse af lasttanke i råolietankskibe. På DE 52 arbejdedes der videre med udestående spørgsmål i dette udkast.

Et af de væsentligste udeståender var udviklingen af en pålidelig testmetode til sikring af, at malingssystemerne opfyldte standardens krav. Underkomitéen nedsatte bl.a. derfor en korrespondancegruppe, som i samarbejde med malingsproducenterne skulle søge at udvikle en sådan testmetode inden underkomitéens næste møde i 2010. Hensigten var, at malingsstandarden blev obligatorisk hurtigst muligt herefter.

Lastvandsseparatorer

I 2007 drøftede IMO's Miljøkomité (MEPC) et forslag fra USA om at udskifte alle ældre lastvandsseparatorer over en årrække, da ældre lastvandsseparatorer ikke var i stand til at reagere på olie, der er optaget i vaskemidler m.v. (emulgerende rengøringsmidler). MEPC besluttede at lade underkomiteen for design og udstyr se på muligheder for og konsekvenser af en udskiftning samt - på foranledning af Danmark - eventuel modificering af eksisterende udstyr. Danmark havde derfor til DE indsendt et forslag om en simplificeret testmetode for supplerende udstyr. Underkomitéen støttede generelt det danske forslag, men fandt, at der var behov for en mere dybdegående drøftelse af spørgsmålet. Da der ikke til dette møde var et egentligt dagsordenspunkt til problemstillingen, blev medlemsstaterne opfordret til at fremsætte et sådant forslag til MEPC, således at sagen kunne drøftes grundigt på et kommende møde.

Overvågning og kontrol af olieudtømninger

På MEPC's møde i oktober 2008 havde Danmark fremsat et forslag til ændring af reglerne om systemer til overvågning og kontrol af olieudtømning med henblik på at forhindre forurening af havmiljøet i tilfælde, hvor udstyret ikke fungerede. Industrien havde en række bekymringer ved det danske forslag til regelændring, og en videre drøftelse af problemstillingen ville derfor kræve, at emnet blev sat på dagsordenen for DE.

Endelig var der fra dansk side tilfredshed med, at underkomitéen besluttede, at man på næste møde primo 2010 skulle behandle spørgsmålet om støj om bord på skibe. Allerede i 2007 blev det bl.a. på dansk initiativ besluttet, at man skulle arbejde med dette emne. Men på grund af andre hastende sager, havde der ikke været tid til at påbegynde drøftelsen tidligere.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Relateret indhold

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Monjasa på vej med LNG-bunkering i Forenede Arabiske Emirater

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Wrist Ship Supply køber op i Brasilien

13.12.2024Maritimedanmark.dk

Maersk åbner gigantisk lager i Frankrig

12.12.2024Maritimedanmark.dk

Smålandsfarvandet kan blive ny nationalpark

09.12.2024Maritimedanmark.dk

Niels Brock-elever vendt hjem fra praktikophold

05.12.2024Maritimedanmark.dk

Slut med unødigt bureaukrati i tyske havne

22.11.2024Maritimedanmark.dk

Bunker Holding fyrer og hyrer i ledelsen

20.11.2024MARPRO Group

Sponseret

En travl efterårssæson hos MARPRO Group!

Jobmarked

Se alle

NH Towage A/S

Befaren skibsassistent søges

NH Towage A/S søger en befaren skibsassistent til ansættelse på bugserbåd snarest muligt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Småøernes Færgeselskaber

Småøernes færgeselskaber søger en Chefskipper til Lolland Kommune

Drømmer du om at arbejde på det smukke Nordlolland med udsigt over Smålandshavet og kig til Dodekalitten? Er du klar til at tage roret i et aktivt og udfordrende miljø? Så er det dig, vi leder efter!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.01.2025

WÄRTSILÄ DANMARK A/S

Sales Manager - New Building & Retrofit Solutions

Wärtsilä is a world leader in marine technology and leading the industry's transformation towards a decarbonised and sustainable future. With the world’s widest portfolio and service network, we – Wärtsilians - deliver efficient, safe and sustainable integrated products and solutions to enhance the business of our customers. The opportunities presented through digitalisation and new technologies are offering a new era of shipping. Did you know that shipping is the world’s most efficient mode of transportation and that approximately 80% of world trade is carried by sea?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.01.2025

HUMANTRUST A/S

Senior kaptajn til Danmarks flinkeste færgerederi

Samsø Rederi mangler to stk. senior kaptajner, og hvis du er en engageret skibsfører med erfaring fra den skandinaviske færgebranche, så kan roret blive dit!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark