Hård kritik af SIMAC i ny redegørelse

De studerende på SIMAC udtrykker i en redegørelse som er afleveret til SIMACs ledelse, uddannelsesinstitutionens bestyrelse, Søfartens Ledere, Maskinmestrenes Forening og Søfartsstyrelsen, voldsom kritik af forholdene på SIMAC.

Specielt oplever de studerende det som et stort problem, at mange underviserer (adjunkter/lektorer) har forladt SIMAC i perioden april 2008 - marts 2009. Således dokumenterer de studerende, at mere end 30 proent af underviserne på SIMAC har forladt institutionen. Og de studerende peger også på, at mange ansatte (undervisere og teknisk adm. personale) er langtidssygemeldte med stress og lign.

De studerende på SIMAC har gennem de sidste par år har fulgt udviklingen i de ledelsesmæssige og økonomiske forhold, samt ikke mindst den faglige kvalitet på SIMAC.

"Det er efter vores opfattelse, at udviklingen på en række centrale punkter går i den forkerte retning, og vi ser det derfor som vores pligt at sikre os at I, som bestyrelse, er opmærksomme på dette, siger repræsentanterne fra Maritimt Studie Udvalg(MSU) og De Skibsofficersstuderendes Landsråd(SOL)", hedder det i redegørelsen.

De to studerendeorganisationer har i samarbejde udarbejdet en redegørelse, som dokumenterer en række af de forhold som de studerende finder uacceptable på SIMAC.

"Vi har gentagende gange forsøgt at komme i dialog med SIMACs ledelse via de normale kommunikationsveje og kvalitetsstyringssystem. Men vi har ikke mødt forståelse for de fremsatte synspunkter. Faktisk har vi ligefrem oplevet en ekstrem mangel på handling eller erkendelse af problemerne", siger SOLs formand, Henrik Birk Larsen og Michael N. Vejlstrup, formand for MSU.

De studerende på SIMAC oplever at organisationen er præget af en uhensigtsmæssig ledelsesstruktur, og en ledelse med mangel på lederkompetencer. Den øverste leder er total usynlig for de studerende, og den valgte organisationsmodel opleves som meget tung og bureaukratisk.

I redegørelsen peger de studerende på, at selv de mest banale ting omkring afviklingen af undervisningen ikke fungerer.

"Mange klagesager kan relateres til manglende semesterplanlægning i form af manglende studie- og undervisningsplaner ved semester start, manglende eksamensplaner og lemfældig koordinering og information", siger de studerendes talsmænd.

I redegørelsen dokumenterer de studerende også, at de via MSU har gjort studieledelsen opmærksom på forholdene, samt at der semester efter semester, fra både studerende og undervisere er oprettet talrige afvigelsesrapporter.

"Desværre oplever vi som studerende ingen forbedringer af forholdene, fastslår de studerende og tilføjer, at det er for dårligt at SIMAC som Danmarks største maritime uddannelsesinstitution ikke har styr på den daglige planlægning", hedder det bl.a. i redegørelsen.

De studerende mener også, at de har kunnet iagttage, hvordan den praktiserede ledelsesstil har medført et anstrengt forhold mellem ledelse og medarbejdere, samt at dette har været medvirkende til, som de siger, at der er kommet "et betændt psykisk arbejdsmiljø", på uddannelsesinstitutionen.

"En gennemgang af medarbejdertilfredshedsundersøgelser, referater fra sikkerhedsudvalg og samarbejdsudvalg taler for sig selv", siger de studerende.

SOL og MSU finder det meget beklagende at SIMAC, der gerne vil fremstå som en vidensbaseret organisation, hæmmes af en regulær flugt af dygtige, kompetente og engagerede undervisere.

"Dette bekymrer selvfølgelige de studerende, som midt i semesteret, oplever at undervisningen i en kort periode går i stå, indtil en kvalificeret afløser er fundet. Denne afløser er i de fleste tilfælde i forvejen godt arbejdsmæssig presset, hvorved undervisningskvaliteten falder".

"Det gør ekstra ondt, når der er tale om undervisere, som har været ved SIMAC i mange år, og som en del af deres naturlige arbejde har opnået en stor viden indenfor de områder, hvor de underviser. Endvidere er vi betænkelige ved om SIMAC på længere sigt kan opretholde et tilstrækkeligt fagligt niveau til at kunne udbyde uddannelser på professionsbachelor niveau", siger de studerendes repræsentanter.

De studerende peger på, at en stor kilde til frustration blandt dem er akademiets forværrede økonomiske situation. Den pressede økonomi betyder daglige forringelser af uddannelseskvaliteten, øget pres på underviserne, nedskæring af undervisernes timeantal, øget brug at tutorer m.v., fremgår det af de studerendes gennemarbejdede redegørelse.

"Som studerende finder vi det meget svært at forstå, at der ofres betydelige beløb på ombygning af velfungerende bygninger, når man fx selv skal side i et klasselokale med utilstrækkelig ventilation og dermed dårligt fysisk arbejdsmiljø. Eller når vi oplever, at afleverede opgaver ikke kan rettes af undervisere. Videre føler vi også, at administrationen har vokset sig uforholdsmæssig stor, set i forhold til antallet af undervisere, uden at det har haft positiv indvirkning på vores hverdag".

"Vi er som studerende i høj grad opmærksom på, at vi er medansvarlige for egen læring. At kunne løfte dette ansvar kræver dog at rammerne, i form af ordentlig ledelse, tilstrækkelig ressource tildeling og basal planlægning, er i orden. Ellers bliver den uddannelsesmæssige kvalitet, og dermed hele Det Blå Danmark, den store taber", siger de studerende i deres redegørelse. Kilde: Søfartens Ledere

CBS-HD

Sponseret

CBS søsætter ny HD-uddannelse til Det Blå Danmark

Relateret indhold

04.10.2024Maritimedanmark.dk

Video viser forgæves kamp mod Houthie.drone

04.10.2024Maritimedanmark.dk

Historisk stort iltsvind i de danske farvande

27.09.2024Maritimedanmark.dk

Specialfartøj ankommet til Femern Bælt

24.09.2024Maritimedanmark.dk

DSV´s opkøb af DB Schenker kan dryppe på mindre rivaler

13.09.2024Maritimedanmark.dk

DSV bekræfter opkøb af DB Schenker

13.09.2024Maritimedanmark.dk

Søfartsstyrelsens direktør har opsagt sin stilling

12.09.2024Maritimedanmark.dk

DSV aktie i kurshop efter opkøbsrygte

12.09.2024Maritimedanmark.dk

Reuters: DSV køber DB Schenker for 14 mia. euro

Jobmarked

Se alle

ZITON A/S

ZITON søger Operations Manager til Operationsafdelingen

I ZITON kigger vi ind i en fremtid med vokseværk og derfor skal vi være forberedt og sikre, at vi har de rigtige personer med på holdet. Derfor søger vi en Operations Manager til vores operationsafdeling.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Technical Superintendent, Scandinavia

We are seeking a structured and enthusiastic team player in the Svitzer Scandinavia Technical Team, to assist the vessels, the Technical Team and the rest of the Svitzer organisation with technical and administrative support.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

26.10.2024

Esbjerg Havn

Esbjerg Havn søger Havneassistent

Havneassistenten indgår i døgnvagten i Maritim afdeling, der betjener havnens kunder, og varetager ordensmæssige, administrative og maritime opgaver.

Område

Midt- og Vestjylland

Ansøgningsfrist

27.10.2024

DTU Aqua

1. Styrmand - DTU Aqua

Kan du se dig selv arbejde på Danmarks største havundersøgelsesskib? DANA er et forskningsskib bygget primært til fiskeriforskning. Skibet udfører hvert år en række fisketogter for DTU Aqua af typisk 3 – 5 ugers varighed, men udfører også andre typer togter, herunder multifunktionstogter med mange forskellige opgaver, både for DTU Aqua, andre DTU-institutter samt andre universiteter.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.10.2024

Udviklingsselskabet By & Havn I/S

By & Havn søger Havnefoged til Københavns Havn

Er du erfaren leder med maritim faglig tyngde, - og drømmer du om at løfte sikkerhedsansvaret i hovedstadens havn? Så er det måske dig, som vi leder efter som ny havnefoged i Københavns Havn.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.10.2024

Rømø havn

Ny havnechef til Rømø Havn

Da vores nuværende havnechef har valgt at gå på pension, søger vi en afløser til den ledige stilling som havnechef.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Rohde Nielsen

Skipper til slæbebåd

Rohde Nielsen søger en engageret og dygtig skipper til en af vores slæbebåde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aalborg Kommune

Aalborg Kommune søger skibsfører til Færger

Aalborg Kommune søger en skibsfører til varetagelse af sejlads ved overfarterne Hals-Egense og Aalborg-Egholm.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.10.2024

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark