Ny reform styrker maritime uddannelser
Et bredt flertal på Christiansborg blev fredag enige om, hvordan bevillingerne til de videregående uddannelser skal fordeles. Aftalen giver bl.a. flere penge til skoler uden for de større byer - og det er godt, mener Danske Rederier.
Reformen påvirker fordelingen af de 13 mia. kr. som det danske samfund bruger på uddannelser til ialt 270.000 studerende.
”Med denne reform er der mere fokus på kvalitet i uddannelserne, og på om de unge får et arbejde efter studiet. Samtidig understøtter vi mulighederne for at tage en uddannelse over hele Danmark, og vi sikrer rammer for øget optag på de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser fremover,” siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.
Reformen sender flere penge til uddannelsesinstitutioner uden for Danmarks fire største byområder. Det kommer til at gavne bl.a. SIMAC i Svendborg, der uddanner skibsførere, skibsofficerer og maskinmestre - og det er godt nyt, mener Danske Rederier.
”Med væg-til-væg opbakning til den her reform i Folketinget, så får vores mange gode institutioner stabile økonomiske rammer for det fremtidige arbejde. Læg dertil, at man politisk anerkender værdien af et decentralt udbud af gode uddannelser, hvor de maritime af slagsen absolut er attraktive muligheder for de uddannelsessøgende,” siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier, som ser frem til at se nærmere på detaljerne i udspillet.
Kilde: Danske Rederier