Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

26 ubefarne og 11 befarne skibsassistenter

Foto: Svendborg Søfartsskole

Torsdag var der translokation for ubefarne skibsassistenter og dimission for befarne skibsassistenter på Svendborg Søfartsskole. Forstander Jens Frederiksen holdt tale for begge hold. Gerunder kan du læse forstanderens tale til de 26 ubefarne skibsassistenter. 

”Kære dimittender, kære gæster. 

Velkommen her til afslutningshøjtideligheden for ubefarne skibsassistenter, forårsholdet 2023. Det er dejligt, at så mange er kommet for at fejre dagen. 

I dag sidder I her som nyuddannede ubefarne skibsassistenter og det vil jeg gerne sige et stort tillykke med. 

I har gennem jeres uddannelse lært utrolig meget om søfart og om det liv, der følger med det at være søfarende. I har lært om søsikkerhed, navigation, manøvrering af skibe, motorlære og meget, meget mere. I har haft travlt med at studere, øve og teste jeres viden og færdigheder. 

Nu, hvor I endelig kan kalde jer for ubefarne, vil jeg gerne minde jer om, at det er en titel med stort ansvar og pligter. Som ubefarne har I en afgørende rolle i at holde skibet og alle ombordværende sikre. I er medansvarlige for at overholde lovgivning og sikkerhedsprocedurer, og I skal være i stand til at reagere hurtigt og effektivt i tilfælde af en nødsituation. 

Det er også vigtigt at huske på, at læring aldrig stopper. Som ubefarne skal I fortsat holde jer opdaterede på de seneste udviklinger og teknologier inden for jeres felt. I skal fortsat forbedre jeres færdigheder og viden for at kunne levere den bedste service og sikkerhed til jeres passagerer og gods. 

Rent lovmæssig kræver internationale regler, at I vedligeholder en del af jeres viden hvert 5. år for at få lov til fortsat at sejle, men også på andre områder, hvor der ikke direkte er lovmæssige krav om det, bliver I nødt til at følge med. 

Tidligere var det nok at kunne bruge nålemejsel og pensel. Hvis man så samtidigt kunne kende forskel på farverne rød og grøn – og helst også vidste, hvad der var styrbord og bagbord, så var det helt fint, men det er ikke helt tilstrækkeligt længere, faktisk langt fra. 

I dag sker der en rivende hurtig, men samtidig også utrolig spændende udvikling inden for den maritime teknologi. Dette gælder også den maritime droneteknologi. Dronesystemer har allerede vist sig at være utroligt nyttige i luften, men den maritime version kan have en endnu større indvirkning på søfartens verden. 

Maritim droneteknologi kan hjælpe med at løse mange af de udfordringer, som maritime operationer står over for. Først og fremmest kan det gøre søfartsindustrien mere effektiv og sikker.  

Derudover kan maritim droneteknologi også hjælpe med at overvåge miljøet og sikre, at sømiljøet ikke påvirkes af oliespild, affald og andre forurenende stoffer.  

Maritim droneteknologi kan også hjælpe med at redde liv til søs. Dronerne kan være udstyret med redningsudstyr og bruges til at bevæge sig hurtigt til nødsituationer. De kan også være udstyret med kameraer og sensorer, som kan hjælpe med at lokalisere havarerede skibe og individer i vandet. 

Maritim droneteknologi er stadig et nyt og spændende område, men det har potentiale til at revolutionere måden, vi tænker på søfart og havmiljø. Dette er en teknologi, som vi bør holde øje med i fremtiden. Derfor er jeg ret sikker på, at I som ubefarne også skal være forberedte på at kunne skrive ”dronefører” på jeres CV i fremtiden. 

Jeg vil også opfordre jer til at være ansvarlige borgere både på land og til søs. Miljøet er en stor del af vores hverdag og det er vigtigt at vi alle sammen tager ansvar for at beskytte det. Overhold derfor miljøreglerne og tænk over den måde, I behandler jeres affald på. 

På jeres vej gennem grundforløbet mødte I vores personale her på skolen i form af lærere, kabysansatte, pedel, velfærdsmedarbejder, vagtlærere, kontoransatte og i allersidste periode også forskellige censorer fra erhvervet. En stor tak til alle disse for indsatsen. 

Til sidst med ikke mindst. 

Kære elever, jeg ønsker jer alt det bedste i jeres videre karriere som søfarende. Held og lykke i jeres fremtidige udfordringer og opgaver. Tak for jeres indsats og tillykke med jeres nye titel som ubefaren skibsassistent”. 

Ud over de 26 ubefarne skibsassistenter, dimitterede skolen også 11 befarne skibsassistenter. 

-mauh 

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Relateret indhold

04.02.2025West-Marine A/S

Sponseret

Overhaling på Wind Carrier

29.01.2025Maritimedanmark.dk

Svitzer skal servicere terminal i Oman

24.01.2025Maritimedanmark.dk

Dansk – grønlandsk aftale om søkort

09.01.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa chartrer stor LNG-tanker

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Monjasa på vej med LNG-bunkering i Forenede Arabiske Emirater

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Wrist Ship Supply køber op i Brasilien

13.12.2024Maritimedanmark.dk

Maersk åbner gigantisk lager i Frankrig

12.12.2024Maritimedanmark.dk

Smålandsfarvandet kan blive ny nationalpark

Jobmarked

Se alle

Samsø Rederi

Trafikdirektør

Vi søger en dygtig, forretningsorienteret købmand med erfaring fra persontransport - evt. rederidrift.

Område

Østjylland

Ansøgningsfrist

26.02.2025

ÆrøXpressen

ÆrøXpressen søger chefskipper

Er du frisk på udfordringer og klar til at tage roret på en færge i udvikling? Kunne du forestille dig. Det Sydfynske Øhav, som din kommende arbejdsplads? Så er det måske dig, vi leder efter!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.02.2025

Rohde Nielsen

Crew Manager

Do you want to be part of a growing industry in a global environment? We are looking for a new Crew Manager to set sail on a voyage with a life-changing carrier. Rohde Nielsen operates globally, and from our main office in Copenhagen, the crewing team supports the vessel and seafarers worldwide.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alvina Shipping A/S

Skibsassistent med svendebrev

Er du skibsassistent med svendebrev, og har du lyst til at arbejde på vores skibe der sejler mellem København og Oslo?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DTU Aqua

Overstyrmand til havundersøgelsesskibet DANA

Kan du se dig selv arbejde på Danmarks største havundersøgelsesskib og være med til at gøre en forskel indenfor havforskning?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

16.02.2025

Aros Cruises ApS

Skipper til M/S Helene

Aros Cruises ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Østjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Tambour Towage A/S

Tambour Towage A/S søger besætning til vores nyindkøbte slæbebåd

Er du klar til en spændende rejse med varierede opgaver – fra langslæb i Middelhavet til havnebugsering og entreprenøropgaver i Nordeuropa? Så er dette jobbet for dig!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark