Klik venligst
danskerederier.gif

Frasalg giver stort overskud i Viking Supply

Frasalg giver stort overskud i Viking Supply

Fredag 9. november 2018 kl: 13:00


Viking Supply Ships fik stort overskud i tredje kvartal. Resultat efter skat inklusive ophørende aktiviteter lød på 2.227 millioner SEK, mod et tab på 99 millioner i samme kvartal 2017. Overskuddet skyldes salg af isbryderene Tor Viking, Balder Viking og Vidar Viking til Her Majesty the Queen in Right of Canada.

De tre solgte skibe blev leveret til de nye ejere i september og samtidig modtog Viking Supply den fulde betaling for skibene. Salget medførte, at selskabet kunne bogføre en post på 2.495 milioner SEK som indtægt i regnskabet.

Den totale omsætning for den øvrige forretning i tredje kvartal udgjorde 72 millioner mod 90 millioner i samme periode 2017. Trond Myklebust skriver i direktørens kommentar, at salget stadig ikke er tilfredsstillende på grund af det svage marked i segmentet.

EBITDA fra de fortsættende aktiviteter udgjorde 2.467 milolioner SEK, hvor samme periode sidste år gav et minus på 15 millioner. De 2.495 millioner kommer fra salget af de tre skibe.

Det svage marked førte til, at Viking Supply i juni 2018 indgik en aftale om at sælge Freyja Viking, Nanna Viking og Sol Viking. Skibene blev leveret til deres nye ejere i tredje kvartal.

Efter afslutningen af tredje kvartal indgik Viking Supply en aftale om at sælge de resterende to PSV'er, Idun Viking og Frigg Viking. Det forventes ikke at påvirke indtjeningen i fjerde kvartal 2018, da værdien af de to fartøjer i løbet af tredje kvartal blev nedskrevet med 18 millioner SEK. AHTS-skibet Odin Viking blev nedskrevet med 137 millioner SEK.

Efter tredje kvartals afslutning har Viking Supply desuden indgået aftale om at sælge de tre små bulkskibe i TransAtlantic AB, som derfor ophører som rederi. Aftalen forventes atindbringe koncernen 18 millioner SEK en positiv indtjeningseffekt på syv millioner.

IfølgeTrond Myklebust er aktivitetsniveauet i olie- og gasindustrien nu stigende som et resultat af den forbedrede oliepris, som allerede har ramt rigindustrien. Den store mængde ledige tonnage på markedet, giver dog udfordringer. Viking Supply venter imidlertid øget efterspørgsel fremover på isklassede skibe.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Ny maritim samarbejdsaftale med Indien
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Fortsat brand om bord på containerskib
- Ny regnskabsstandard øger DFDS’ EBITDA
- Torm sælger fjerde ældre tanker
- Ocean Alliance forlænger samarbejde
- Domstol afviser NuStar's OW- krav
- Biltransportskib rammer sluse i Emden
- Danish Maritime Fair indgår nyt samarbejde
- 2M skifter Felixstowe ud med Liverpool
- Tørlastskib grundstødt i Øresund
- Bonderup stopper som CEO i XO Shipping


Dagens mest læste

- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Dimission på Aarhus Maskinmesterskole
- Ny maritim samarbejdsaftale med Indien


Ugens mest læste

- Sea Shepherd-skib angribes af fiskere
- Magnetisk pol driller skibsnavigation
- Fra nat til dag på få sekunder
- Kollision sender rørlægger næsten under vand
- International flåde indtager København
- Havareret kutter drevet i land på Fanø
- Maersk Line tager levering af Vilnia Maersk
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Maersk Honam genopbygges hos HHI
- Ekspolderet tanker undersøges af dykkere
Klik venligst