Klik venligst
danskerederier.gif

Skæbneuge for Brexit venter

Skæbneuge for Brexit venter
Arkivfoto.

Mandag 8. april 2019 kl: 08:59


Hvad bliver det til med Storbritannien og Brexit? Tålmodigheden har mildest talt været sat på en hård prøve blandt de øvrige EU-lande om Storbritanniens stilling. Onsdag samles EU-lederne til topmøde og på fredag ryger UK ud af EU - med mindre topmødet vedtager endnu en udsættelse.

Manøvrerummet bliver stadig mindre for Theresa May, der på den ene siden presses af sine egne kolleger i regeringen om at undgå en lang udsættelses af Brexit, men på den anden side allerede af EU har fået en afvisning af sig eget forslag om en kort udsættelse af Brexit til 30. juni. EU har nævnt muligheden for at udsættelse på op til et år, med mulighed for at EU kan udtræde tidligere, hvis de er parat til det.

Samtidig er der ikke meget der tyder på, at forhandlingerne mellem den konservative premierminister og Labour-lederen fører til et kompromis.

Dertil kommer, at et snævert flertal i Parlamentet har vedtaget en lov, der tvinger Theresa May til at undgå et hårdt Brexit. Men som situationen står, kan briterne ikke selv bare beslutte dette. Med mindre et flertal pludselig skulle vende rundt på en tallerken og vedtage May´s Brexit-plan, der allerede er stemt ned tre gange, er Storbritannien helt afhængig af de øvrige EU-landes velvilje.
Og selvom EU-landene vil gå langt - meget langt - for at undgå et hårdt Brexit, vil de kræve en plan fra Storbritannien om det videre forløb, hvis de skal gå med til en forlængelse.

Og den plan - som ingen har set endnu - kræver under alle omstændigheder, at Storbritannien deltager i valget til EU-Parlamentet i maj.
Og netop dén udsigt ryster i den grad de konservative, der ifølge The Guardian står overfor en splittelse og en nedsmeltning af regeringen, hvis Theresa May går den vej.

Alternativet, som det ser ud lige nu, er, at Storbritannien ryger ud på fredag den 12. april.

DFDS øgede den 29. marts - den oprindelige Brexit-dato - sin kapacitet til og fra Storbritannien som et led i UK´s forberedelser på et hårdt Brexit.
DFDS-topchef Niels Smedegaard hilste udsættelsen til - foreløbig - den 12. april velkommen, da den blev aftalt den 22. marts.
”Beslutningen rummer mulighed for en bedre løsning end No-deal Brexit, til gavn for indbyggerne i både Storbritannien og EU - og den køber os mere tid”, sagde Smedegaard.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Dan-Bunkering sag vokser sig større
- Danske Rederier lancerer lederuddannelse
- Odin Diving etablerer sig i Frederikshavn
- Monjasa leverer første last 0,5 pct. olie
- Bornholm samler maritime services i app
- Ny hotline skal hjælpe søfarende
- Hård kritik af lodsbåd fra sejler
- Nye regler for sundhedsbeviser
- Hækkerup kritiserer i Dan-Bunkering sag
- Maersk vil øge investeringer i logistik
- Fredriksen og Trafigura i bunkersamarbejde
- Ny formand for Maskinmestrenes Forening


Dagens mest læste

- Droneangreb kan ramme tankmarkedet
- Ny pressechef hos Danske Maritime
- Italien åbner igen op for migranter


Ugens mest læste

- Video: Mærsk-skibe forliser ud for Frankrig
- Værdifulde mineraler fundet ud for Grønland
- Video: Bugserbåd vædrer udflugtsbåd
- Det kan tage måneder at fjerne bilskib
- Fire savnes efter kæntring
- Trosse sprang og dræbte kaptajn
- Ny beslutning: Vil selv bygge 10 megaskibe
- De sidste fire besætningsmedlemmer reddet
- Russisk skib tilbageholdt af Søfartsstyrelsen
- Briterne kopierer OMT-design på fregatter
Klik venligst
Klik venligst