Klik venligst
danskerederier.gif

Nye oplysninger i sag mod Dan-Bunkering

Nye oplysninger i sag mod Dan-Bunkering

Mandag 13. januar 2020 kl: 09:59


Nye oplysninger viser, at Dan-Bunkering hjalp russisk militær med betalinger, der skulle sløre brud på sanktioner, vurderer eksperter overfor DR. Det danske selskab ser dermed ud til at være brugt som mellemmand for det russiske militær, skriver DR.

Ifølge DR's oplysninger overførte Dan-Bunkering i 2017 på foranledning af det russiske militær et beløb på omkring 20 mio. kr. til firmaet Arcane Product Trading for købet af 4.906 ton jetbrændstof. Efterfølgende hjalp Dan-Bunkering med at omlaste brændstoffet til et russisk tankskib i Middelhavet.

Oplysningerne fremgår af amerikanske retsdokumenter, som DR har sammenholdt med centrale kilder, fortrolige oplysninger hos myndigheder og oplysninger om skibes sejladser.

Finansekspert og seniorrådgiver ved Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, Lars Krull,undrer sig over, at det russiske militær beder Dan-Bunkering om at betale Arcane Product Trading for jetbrændstof, som militæret selv ønsker at købe.

“Der er nogle omveje, som ser ud til at være lavet for at skjule den oprindelige hensigt. Altså at produkter skal ende op i Syrien. Man vil sikkert gerne i det her mønster skjule, hvem der er køber og sælger, altså de ægte købere og sælgere. Og der falder det danske selskab ind som en villig hjælper,” siger Lars Krull til DR. 

I september i fjor sigtede Bagmandspolitiet både Dan-Bunkering, ejerselskabet Bunker Holding og Bunker Holdings administrerende direktør, Keld Demant, for at have overtrådt EU’s sanktioner ved at sælge og levere jetbrændstof til brug i Syrien i 2015 til 2017. Alle sigtede afviser at have brudt nogen regler.

Oplysningerne om handlen med Arcane Product Trading, fremgår af en amerikansk retssag mod en række ansatte ved et firma, der repræsenterer Ruslands militær. Dan-Bunkering er ikke anklaget i den amerikanske sag og har tidligere oplyst til DR, at de har samarbejdet med myndighederne i USA.

Den danske virksomhed har erkendt at have leveret jetbrændstof til russiske tankskibe, men har i en mail til DR tidligere skrevet, at ingen af Dan-Bunkerings leveringsdokumenter havde angivet Syrien som slutdestination. Selskabet afviser at have brudt sanktionerne.

Dan-Bunkering har ifølge DR ikke forholdt sig til den nye kritik, som er bragt frem, men firmaets advokat skriver i en mail til DR, at “transaktionerne er helt sædvanlige”.

Ifølge Keld Demant har de amerikanske myndigheder i deres undersøgelser af jetbrændstofleverancer til Syrien renset Dan-Bunkering for mistanke, og han forventer, at de danske myndigheder når frem til samme resultat, skriver DR.

Kilde: dr.dk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Blue Water åbner kontor i Guyana
- Bunker One indgår aftale om lavsvovlsolie
- Blue Water Shipping åbner kontor i Italien
- Nye oplysninger i sag mod Dan-Bunkering
- Stor maritim interesse for grønne fonde
- Rapport: Ny viden om batterisikkerhed
- Maersk Tankers lancerer digitalt selskab
- SDK Shipping køber tre Esbjerg-selskaber
- Topchef sigtet i Dan-Bunkering-sagen
- Dansk ruteoptimerings-service får ny chef
- DanPilot køber alle anparter BeltPilot
- Bunker One udvider til New Orleans


Dagens mest læste

- Se norsk sømandskab når det er bedst
- Oslofjord får stor overhaling på Fayard
- Ingen vil købe MAN Energy Solutions


Ugens mest læste

- Vild video af en voldsom dag på søen
- Besætning forlader synkende tankskib
- Tyra-renovering ramt af betalingsstandsning
- Lodser advarer mod ofte anvendt lejdertype
- Ny kæmpekran på vej til Danmark
- Så slap de endelig af med gammel skude
- Endnu et containerskib i brand
- Farvel til Søfartsstyrelsens Jens Sørensen
- DFDS ro-ro klar til at afvise piratangreb
- Et af verdens ældste skibsværfter lukker
Klik venligst
Klik venligst