danskerederier.gif

Konsortium skal levere tre substations i USA

Konsortium skal levere tre substations i USA

Mandag 8. november 2021 kl: 08:24


Et konsortium bestående af de strategiske partnere Semco Maritime og Bladt Industries har vundet en turnkey kontrakt på verdens hidtil største offshorevind projekt - Coastal Virginia Offshore Wind - or det amerikanske energiselskab Dominion Energy Virginia.

Kontrakten omfatter tre 880 MW offshore substations, der skal etableres i 2021-2025 og sættes i drift i 2026. De tre substations udgør rygraden i den elektriske infrastruktur for det 2,6 GW store Coastal Virginia Offshore Wind.

Kontrakten er Semco Maritime og Bladt Industries’ tredje offshore substation-projekt i USA og de to strategiske partneres 21. projekt sammen siden det første samarbejde i 2003.

Opgaverne på Coastal Virginia Offshore Wind-projektet omfatter design, ingeniørarbejde, indkøb, fremstilling og installationsarbejde. Bladt Industries står for design, indkøb og konstruktion af stålstruktur og jacket-fundament, mens design, indkøb og installation af elektrisk udstyr, nødsystemer og inter-array-kabler håndteres af Semco Maritime.

”Dominion Energy har skabt et fremsynet projekt med Coastal Virginia Offshore Wind, og vi glæder os til at bidrage til den grønne omstilling i Virginia. Vi er stolte over kontrakten på tre 880 MW substations, der er en tillidserklæring til Semcos og Bladts gennemprøvede partnerskab og stærke track record for at levere konkurrencedygtige projekter inden for elektrisk infrastruktur til offshore vind gennem to årtier”, siger Steen Brødbæk, CEO, Semco Maritime.

”Vi er stolte over, at Dominion Energy har valgt Bladt og Semco til verdens hidtil største opgave på offshore substation-området, hvor vi sammen har opbygget solid erfaring og unikke kompetencer. Vi glæder os over at få mulighed for at bringe erfaringen i spil og bidrage til at opbygge den amerikanske offshore wind-industri. Vi ser frem til et tæt samarbejde med Dominion Energy om at sikre grønne amerikanske arbejdspladser i forbindelse med konstruktionen og driften for at levere grøn energi til tusindvis af amerikanske husstande og nedbringe CO2-udledningen,” siger Anders Søe-Jensen, CEO, Bladt Industries.

Coastal Virginia Offshore Wind-projektet etableres godt 40 km fra Virginia Beach med en kapacitet på 2,6 GW, der kan forsyne op til 660.000 husstande i Virginia og eliminere op til 5 mio. tons CO2-udledning årligt. Projektet ventes derudover at skabe op til 900 jobs i nærområdet under etableringen og op til 1.100 jobs, når vindmølleparken står færdig i 2026.

“Bladt Industries og Semco Maritime er erfarne markedsledere inden for udvikling og design af offshore substations, som er afgørende for at kunne bringe ren vedvarende energi i land og levere til vores kunder,” siger Joshua Bennet, vice president offshore wind, Dominion Energy.

”Derudover medfører det vigtige jobs til vores driftsmedarbejdere, som leverer vigtige service- og vedligeholdsydelser på substations”.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- CIP klar med brintprojekt uden statsstøtte
- Maersk Decom lukker efter blot fire år
- Esvagt tror på yderligere vækst i 2022
- Nødvendigt med regelforenkling
- Vision: 10-dobling af havvind i Nordsøen
- Ørsted leaser havn i New Jersey
- Dansk-fransk samarbejde om havvindparker
- Chefen er tilfreds trods faldende omsætning
- Norge lancerer storstilet satsning på havvind
- Danmarks største et skridt nærmere
- Maersk Developer forlænger i Brasilien
- Sten ryddet af vejen for rig-fusion


Dagens mest læste

- Maersk forlænger plastikoprydning med et år
- Serie følger de værnepligtige på Dannebrog
- Skagen Havn får nye administrative rammer
- Danmark støtter Ukraine med missiler
- Ukrainer død i arbejdsulykke på Esbjerg Havn


Ugens mest læste

- Overflod af containere på vej efter krisen
- Nu kører Maersk uden om Rusland
- Elbil i brand på færge - hvad så?
- Sovcomflot misser betaling for nybygning
- Stena fejrer med første kvindelige kaptajn
- Rusland udpeger afløser for Moskva
- Gigantmøller testes ud for Frederikshavn
- Kina øger importen af billig russisk olie
- Havnedirektør hjemsendt efter opsigelse
- Grækenland er helle for russiske STS-opps
Klik venligst
Klik venligst