Klik venligst
danskerederier.gif

Sidste modul på Tyra II løftet på plads

Sidste modul på Tyra II løftet på plads
Foto: TotalEnergies.

Tirsdag 13. december 2022 kl: 10:09


Det sidste element i Tyra II installationen blev mandag løftet på plads, og snart forlader verdens største kranskib Sleipnir derfor Tyra-feltet efter en vellykket installationskampagne. I de kommende dage vil installationsteamet foretaget de sidste svejsninger for at sikre platformen.

Mandag kl. 17:04 placerede Sleipnir den 85.4 meter lange bro mellem den nye Tyra II-procesplatform og beboelsesplatformen. Dermed er alle elementerne i Tyra II forbundet. Det markerer, at løftet af de fire sidste dele af Tyra II – procesplatformen, to broer og et flare-tårn – er slut, skriver TotalEnergies i en pressemeddelelse.

Sleipnir er verdens største kranskib fra TotalEnergies EPC-entreprenør Heerema Marine Contractors. Sleipnirs to store kraner kan løfte en vægt på op til 20.000 tons. Fartøjet er 220 meter langt og 102 meter bredt – en størrelse svarende til ca. 3 fodboldbaner.

Når alt er svejset sammen på Tyra II, vil installationsteamet give stafetten videre til tilslutnings- og idriftsættelsesteamet, der vil fokusere pе at klargøre de installerede platforme og tilslutte dem til den eksisterende Nordsø-infrastruktur. Det er den sidste fase inden første gas kan strømme fra Tyra II i vintersæsonen 2023/2024.

“Det er fascinerende at vi nu kan se den komplette form af Tyra II. Alle otte platforme, seks broer, to ben og et flare-tårn er nu pе plads i deres endelige position. Jeg er meget stolt af vores installationsteam og vores dygtige partner Heerema Marine Contractors, der endnu en gang udførte løfteoperationer lige efter bogen. Det er en vigtig milepæl, der er nået, men vi kan ikke hvile pе laurbærrene. Der er stadig meget arbejde at færdiggøre offshore, før Tyra II er klar til producere den første gas til vintersæsonen 2023/24,” siger Lars Bo Christiansen, Viceprojektdirektør for TotalEnergies EP Denmark A/S

Når det genopbyggede Tyra II er tilbage i produktion, forventes det at levere 2,8 milliarder kubikmeter gas om året, hvilket svarer til 80% af den forventede danske gasproduktion og leverer dermed et væsentligt bidrag til den europæiske energiforsyning i kampen for at gøre sig fri af Putins gas.

Kilde: TotalEnergies


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vestas taber pusten i vanskeligt marked
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Gigantordre fra Thor til Siemens Gamesa
- Positiv udsigt for lagring af CO2 i Nordsøen
- Grønlandsk vind skal drive grøn produktion
- Medie: Rusland tjekker pris på reparation
- Tyra II kran idriftsat forud for tidsplan
- Rusland: Eksplosioner ikke efterforsket
- Rederier med i nyt havvind partnerskab
- Sidste modul på Tyra II løftet på plads
- Første brodrager bliver sejlet ud i dag
- Grønt lys til første CO2-lagring i Danmark


Dagens mest læste

- Mand dræbt om bord på Maersk-skib
- Hamburg Süd forsvinder som et brand


Ugens mest læste

- Containerskib gik til bunds i havn
- Ekspert: Elbiler skal opbevares separat
- Færge brager ind i rampe - 10 biler skadet
- Forlængerkabel udløste voldsom skibsbrand
- Fragtskib på grund i Nakskov Fjord
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Maersk og MSC afbryder deres samarbejde
- Norden klar med aktie-program til ledelsen
- Ingen spor efter eksplosion på Estonia
- Dømt for grundstødning ved Bornholm
Klik venligst
Klik venligst