Klik venligst
danskerederier.gif

DFDS køber logstikselskab i mia-handel

DFDS køber logstikselskab i mia-handel
Foto: McBurney Transport Group.

Torsdag 29. december 2022 kl: 14:15


DFDS udvider sit irske og engelske logistiknetværk med opkøbet af McBurney Transport Group for 1,2 mia. kr. kontant. Selskabet med hovedsæde i Nordirland transporterer årligt mere end 100.000 trailere med køle- og tørlastvarer over Det Irske Hav.

Købet af McBurney Transport Group følger DFDS’ strategiske fokus på kølevare-logistik, det overlapper med eksisterende aktiviteter i regionen og giver forbindelsesmuligheder til andre dele af DFDS’ paneuropæiske transportnetværk, skriver DFDS i en meddelse.

“Købet af McBurney Transport Group medfører en betydelig styrkelse af de løsninger, vi kan tilbyde kunder på øen Irland og i Storbritannien, særligt i forhold til den stabile fødevaresektor. Købet tilfører også væsentlig mere skala til vores eksisterende aktiviteter i regionen”, siger Torben Carlsen, CEO for DFDS.

McBurney har hovedkontor i Ballymena, Nordirland, og opererer fra otte forskellige lokationer: tre i Nordirland, én i Irland, tre i England og én i Skotland. I Liverpool driver McBurney et kølehus med plads til 25.000 paller, der anvendes som terminal for distribution af kølevarer til hele Storbritannien.

Under navnet Bondelivery ejer og driver McBurney også et 10.000 m2 lager i Nordirland med fokus på distributionsløsninger til detailsektoren og sidste-mil-levering på øen Irland.

Virksomheden har i dag over 800 ansatte og råder over omkring 400 lastbiler og 1.360 trailere, hvoraf 955 er køletrailere. Størstedelen af udstyret er ejet.

I 2021 var McBurneys omsætning 1,0 mia. kr og for 2022 forventes omsætningen at stige til 1,3 mia. kr. Virksomheden, der blev grundlagt i 1965, havde et driftsresultat (EBITDA) på 160 mio. kr i 2021.

McBurney bliver en del af forretningsenheden Cold Chain i Logistics Division i DFDS. Integrationen af McBurney forventes at generere synergier. De forventede synergier og en integrationsplan vil blive meddelt i forbindelse med transaktionens afslutning, der afventer myndighedsgodkendelse, skriver DFDS.

Kilde: DFDS


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
- Maersk vil dele køle-data med kunderne
- Malik Group styrker direktionen med tre nye
- Dansk agentur udvider til to kontinenter
- DSV ramt af krav om en halv milliard
- Blue Water vinder 5-årig aftale med Vestas
- Ny to-årig maritime uddannelse på CBS
- Bondam ny chef for krydstogtnetværk
- PowerCon skal levere landstrøm i Miami
- Maersk donerer containere til jordskævlsofre
- Maersk indsætter droner til lager-tjek
- DSV forudser nedgang efter stærkt 2022


Dagens mest læste

- Stort skoleskib på grund i Norge


Ugens mest læste

- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Ny bornholmerfærge på vej til Danmark
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Borgmester freder færgerute til Marstal
- Bulkcarrier tilbageholdt i Finland
- Syv fortsat indlagt efter dokulykke
- Brændende tankskib ud for Portugal
- Stort skoleskib på grund i Norge
- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
Klik venligst
Klik venligst