Dansk blockchain-app skal bekæmpe snyd

Fredag 22. december 2017 kl: 08:45

Dansk blockchain-app skal bekæmpe snyd
En dansk, maritim start-up vil bygge en app, der skal gøre det nemt og sikkert for maritime virksomheder at overholde det stigende antal regler på det maritime område. App´en C-log udvikles med støtte fra Den Danske Maritime Fond og forventes klar til sommer.

“Vi vil udvikle en digital platform, der gør det nemt for virksomheder i søfartsindustrien at dokumentere, at de overholder gældende lovgivning og standarder. Det vil vi gøre gennem et system, der simpelt og sikkert håndterer de certifikater, som dokumenterer, at besætningen på et skib har de nødvendige kurser og kvalifikationer,” siger Jesper Holmgren, medejer af C-Log og uddannet skibsfører.

App´en vil være cloud-baseret og bygges på blockchain-teknologien, der garanterer et højt sikkerhedsniveau.

“Mange af certifikaterne indeholder personfølsomme oplysninger, og derfor er det vigtigt, at systemet er sikkert,” forklarer Martin Nielsen, der står for it-sikkerheden hos C-Log.

Jesper Holmgren fik idéen til C-log, da han tidligere arbejdede som sømand og kunne se, at det er en udfordring for mange virksomheder at sikre sig, at de overholder de mange maritime regler.

“Et rederi skal kunne dokumentere, at hver enkelt medarbejder i en skibsbesætning har deltaget bl.a. i de lovpligtige STCW kurser som eksempelvis røgdykning eller bare gyldigheden af den blå bog (sundhedsbogen) eller gyldigheden af et sønæringsbevis. Men i dag opbevares certifikater på print, og printede papirer kan både blive glemt og forsvinde. Og det koster rederierne dyrt, hvis et skib ikke har styr på papirerne,” siger Jesper Holmgren.

"Når rederier håndterer certifikater analogt, som de jo gør i dag, risikerer de ikke bare bøder og kostbare stop i driften, de risikerer også et usikkert arbejdsmiljø for deres ansatte med menneskelige konsekvenser til følge, for printede papirer kan nemt forfalskes," siger han.

Kilde: C-LogLars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.