Kuehne+Nagel forudser 20.000 fyringer

Mandag 25. maj 2020 kl: 08:55

Kuehne+Nagel forudser 20.000 fyringer
Kuehne+Nagel kan blive nødt til at fyre mere end 20.000 ansatte i kølvandet på Coronakrisen, forudser Klaus-Michael Kuehne, der er har den bestemmende indflydelse i selskabet. Han tror, at globaliseringen vil aftage til fordel for en større regionalisering.

“Gruppen kan have 20-25 pct. færre ansatte end før krisen,” siger Klaus-Michael Kuehne i et interview med den tyske avis Die Welt i weekenden.

Speditions-giganten, der er verdens næststørste, beskæftiger i dag ca. 83.000 medarbejdere, men antallet vil altså blive reduceret kraftigt, forudser ejeren.

Resultatet vil uden tvivl blive ringere end i fjor, siger Kuehne til avisen og tilføjer, at ingen ved, hvor længe krisen vil vare og hvor dyb den vil blive. Selskabet har aflyst dividende udbetaling.

“Det blive sandhedens øjeblik i perioden fra april til juni. Transport volumenerne er faldet betragteligt. Det afgørende spørgsmål er, om verdensøkonomien gradvist vil begynde at komme sig i juni,” siger Klaus-Michael Kuehne.

Han tror, at den økonomiske vækst vil blive mindre i årene fremover, men tror ikke, at Kina vil komme svækket ud af krisen, selvom Covid-19 angiveligt stammer fra et fiske- og dyremarked i Wuhan.

“Denne krise startede på grund af uforsigtighed indenfor den kinesiske fødevareforsyning. For mig er det utroligt, at sådanne primitive forhold stadig eksisterer,” siger han og fortsætter: “Og Kina har stadig en utrolig styrke, der f. eks. kommer til udtryk ved investeringer i projekter som den nye Silkevej. Jeg ville ønske, at vi havde et stærkt USA som modvægt, men landet styres dårligt af Donald Trump. Det kunne være en mulighed for et stærkt og modigt Europa,” siger Klaus-Michael Kuehne til avisen ifølge Reuters.


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.