Fremtidens færge skal bygges i Danmark

Søndag 9. april 2017 kl: 08:00

Fremtidens færge skal bygges i Danmark
Står det til Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen, der har en fortid som skibsværftsarbejder, så skal fremtidens færge udvikles på dansk grund. Derfor har Metalformanden nu har kastet sig over et ambitiøst færgeprojekt.

”Der er i dag stor variation i størrelser og typer af færger, som betjener de danske øer. Det medfører hvert år et stort samfundsøkonomisk tab samt manglende fleksibilitet i den danske færgebetjening”, siger Claus Jensen til Magasinet Maritime Danmark.

”Med et standardiseret modulkoncept for produktion af kun tre til seks forskellige grundfærgetyper, som kan produceres i Danmark, vil det være muligt at nedbringe prisen. Både når det gælder klassificering, indkøb, drift og vedligehold af danske færger. Og idéen er særdeles aktuel, da mange danske færger skal udskiftes inden for de næste fem til ti år”, siger Claus Jensen.

”Idéen er jo grundlæggende at udvikle en ny standardfærgetype, som er opbygget, så den kan bestilles med forskellige standardudrustninger og til et forskelligt passagerantal. Kunderne vil herefter kunne bestille færger i forskellige størrelser, men alle vil være opbygget over den samme skabelon. Det har den fordel, at færgerne uden problemer kan flyttes og bruges i andre havne, end den de er indkøbt til, hvis transportbehovene ændrer sig”.

Læs hele interviewet med forbundsformand Claus Jensen i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:
Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.