Sunkne Maersk skibe vil ikke blive bjærget

Sunkne Maersk skibe vil ikke blive bjærget
Foto: Bent Mikkelsen

Fredag 23. december 2016 kl: 08:00


De to Mærsk offshore supply skibe der torsdag sank ud for den franske kyst, udgør ingen fare for hverken miljø, skibstrafik eller fiskeri, og de vil derfor ikke blive bjærget. Det fremgår af en meddelelse fra den franske kystvagt.

Ifølge Prefet Maritime de L´Atlantique sendte ankerhåndteringsfartøjet Maersk Battler, der havde de to offshore support skibe Maersk Shipper og Maersk Searcher på slæb, klokken 1.55 en melding til den franske kystvagt om, at Maersk Shipper var sunket på en position 80 sømil vest for Brest, på en vanddybde af 140 meter.

De to supply skibe var forbundet til hinanden, hvorfor Maersk Searcher kæntrede da Maersk Shipper sank.

Besætningen på Maersk Battler forsøgte at trække den kæntrede Maersk Searcher så langt væk fra land som muligt. Klokken 6.33 sank Maersk Searcher på 155 meter vand 87 sømil vest for Brest.

De franske myndigheder sendte torsdag et Falcon 50 fly på vingerne for at undersøge havoverfladen for spor efter olie eller vraggods, men der blev ikke fundet tegn på forurening.

Slæbet var på vej til Tyrkiet hvor de to supply skibe skulle ophugges. Af samme årsag var de sunkne skibe tømt for brændstof, smøreolie og andet der kan forurene.

De franske myndigheder vil kræve en præcis positionsangivelse af, hvor de to vrag ligger på havbunden, så fiskefartøjer ikke risikerer at få deres net viklet ind i vragene. Men da de to skibe var tømt for miljøfarlige stoffer, vil der ikke blive stillet krav om at de skal bjærges.

Kilde: Prefet Maritime de L´AtlantiqueKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark