Krigsskib i karantæne på havet i månedsvis

Krigsskib i karantæne på havet i månedsvis

Fredag 12. april 2019 kl: 09:21


Et stort amerikanske amfibie-krigsskib med 703 soldater og besætningsmedlemmer om bord, har i mere end to måneder været i karantæne på havet, efter at der er ubrudt en smitsom virus om bord. Skibet må først anløbe havn en måned efter at det sidste udbrud er konstateret.

Selvom de fleste søfolk elsker at sejle, elsker de også at komme i land. Og det kan have lange udsigter for de 703 soldater og besætningsmedlemmer om bord på det amerikanske krigsskib USS Fort McHenry.

I december blev den første om bord ramt af parotitis, en virus der minder mest og fåresyge. Da sygdommen begyndte at sprede sig om bord, blev skibet erklæret for karantæne ramt område, og det har ikke været i havn siden et kort anløb i Rumænien i januar.

Ingen af udbruddene, der indtil nu har ramt 25 personer om bord, er livstruende.

Lige nu befinder USS Fort McHenry sig i Den Persiske Golf, hvor den udfører almindelige rutineopgaver - dog uden havneanløb, og kun med besøg af personer iført særligt beskyttelsesudstyr.

Et hold specialister fra den amerikanske flåde ventes at besøge skibet en af de kommende dage for at vurdere, hvornår karantænen kan ophæves, og hvilke tiltag om bord det vil kræve.

Kilde: CNN


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark