Kina tager næste skridt i handelskrig

Kina tager næste skridt i handelskrig

Tirsdag 14. maj 2019 kl: 09:05


Kina vil fra 1. juni hæve toldsatserne på 5140 forskellige amerikanske produkter som et svar på USA´s udmelding i sidste uge om forhøjede toldsatser på import fra landet. Men forhandlingerne mellem parterne fortsætter.

Kina hæver toldsatserne for varer til en værdi på 60 mia. dollar som svar på USA´s eskalering fredag, hvor præsident Donald Trump annoncerede hævede toldsatser på varer fra Kina til en værdi på 200 mia. dollar.

Forhandlingerne mellem parterne fortsætter dog, og der er fortsat en mulighed for, at landene når til enighed om en aftale i en eller anden form, der betyder, at de annoncerede toldsatser på importen fra Kina ikke får effekt.
Det skyldes, at den øgede told alene pålægges varer, der blev afskibet fra Kina i fredags eller senere og dermed ført når de amerikanske havne om en måneds tid.

En kinesisk topdiplomat udtalte i aftes, at Kina og USA begge har “evne og klogskab” til at lande en handelsaftale, der er god for begge parter.

En analytiker fra Morgan Stanley peger på, at de forhøjede toldsatser på import fra Kina til USA udgør den største risiko for containerrederierne, fordi de transporterer de varer, der kan blive mindre efterspørgsel efter, fordi de nu bliver dyrere for de amerikanske forbrugere.

Risikoen for containerrederierne øges ydermere af, at de kan se frem til højere brændstofomkostninger i 2020 som følge af IMOs svovlkrav, påpeger analytikeren.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark