Iransk tanker nu på vej mod Tyrkiet

Iransk tanker nu på vej mod Tyrkiet
Adrian Darya 1 - tidligere Grace 1 - har nu sat kursen mod Tyrkiet.

Søndag 25. august 2019 kl: 08:00


Den iranske tanker, Adrian Darya 1, der fik lov at forlade Gibraltar i mandags, har nu angivet den tyrkiske havneby Mersin, som destination. Havnen ligger blot ca. 130 sømil fra Syrien, der angiveligt var skibets oprindelige destination og årsagen til tilbageholdelsen ved Gibraltar.

Den første destination, som Adrian Darya 1 angav i AIS-systemet var en lille græsk havn. Men USA, der til det sidste søge at forpurre frigivelsen af skibet, har truet alle lande i Middelhavsregionen med sanktioner, hvis de på nogen måde hjælper skibet, der er lastet med ca. 2,1 mio. tønder råolie.

Det fik den græske regering til at nægte skibet adgang til landets havne. Siden har skibet så ændret sin destination til havnebyen Mersin i Tyrkiet - tæt på Syrien, der er omfattet af EU-sanktioner og det land, som angiveligt var skibets oprindelige destination. Ifølge AIS-oplysningerne vil skibet anløbe Mersin 31. august.

Det fremgik af oplysningerne om frigivelsen af skibet fra Gibraltar, at kaptajnen skrev under på, at det netop ikke ville anløbe en syrisk havn.

Men skibet skal af med i hvert fald en god del af sin last, hvis det vil videre ned gennem Suez Kanalen. Og hvor det skal ske, er i øjeblikket uvist.

Kilde: TradeWinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark