Thorsmindes Tønne var tyndslidt

Thorsmindes Tønne var tyndslidt
Det kostede Thorsminde Havn langt mere end forudset at reparere Tønne.

Torsdag 31. oktober 2019 kl: 15:05


Sandpumperen Tønne er afgørende for at kunne holde indsejlingen til Thorsminde havn oprenset og dermed sikre adgangen for fiskekuttere ind og ud fra Vesterhavet. Men et eftersyn viste, at skibet var tyndslidt flere steder i bunden. Det betød en regning, der var større end havnen lige kunne klare.

Regningen for udbedringen af skibet blev 2,1 mio. kr. større end forventet og betød, at havnen måtte bede kommune om en kassekredit, som den nu ikke kan indfri.
Thorsminde Havn havde sparet 5 mio. kr. op til eftersynet, men skibets tilstand gjorde det bare meget dyrere.

“Bunden var meget tyndslidt, og derfor var det nødvendigt at udskifte store dele af bunden i bagbords side,” siger Lisette Sønderby, der er havnechef i Thorsminde, til Dagbladet Holstebro Struer.

Bunden skal gerne have en tykkelse på otte-ni millimeter, men nogle steder var jernpladerne i bunden helt ned på tre-fire millimeter.

Skibet var på bedding i næsten tre måneder fra påsken til midt i juli, før det var repareret og klar til at pumpe sand igen.

Nu står Thorsminde Havn tilbage med en kassekredit, som havnen ikke kan indfri. Derfor har havnen anmodet sin ejer, Holstebro Kommune, om at få lov at oprette en driftskredit i en bank på fire mio. kr.

“Vi får næppe behov for fire millioner. Men driftskreditten vil sikre penge til den løbende drift, uden at vi skal spørge igen,” siger Lisette Sønderby.

Kilde: Dagbladet Holstebro Struer


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark