Nødråb: Brug for investeringer i havne nu

Nødråb: Brug for investeringer i havne nu
Tine Kirk Pedersen, adm. dir. Danske Havne.

Torsdag 13. februar 2020 kl: 16:00


Det Blå Danmark er en god forretning for landet med medarbejdere, der skaber dobbelt så meget bruttoværditilvækst for dansk økonomi som gennemsnittet. Men havnene kan ikke følge med i forhold til den vækst, der også skal være med til at sikre et grønnere Danmark, mener Danske Havne.

Det Blå Danmark kan være med til at drive den grønne omstilling. Men der er akut behov for investeringer i den del af infrastrukturen, der går til havnene, hvis mere transport skal flyttes ud på vandet, hvor udledningen er mindre og trængslen er ikke eksisterende, mener Tine Kirk Pedersen, der er direktør for Danske Havne.

“Hvis vi ikke gør noget, vil trængslen på vejene i Danmark nemlig stige med 78 procent frem mod 2035. Det vil dels være dårligt nyt for den grønne omstilling, og det vil derudover sætte de allerede pressede trafikknudepunkter yderligere under pres,” siger Tine Kirk Pedersen.

De nyeste tal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af lastbiler på de danske veje er steget med 40 pct. på 10 år.

“Den stigende trængsel på vejene understreger behovet for, at der arbejdes mere målrettet hen imod at få flyttet en del af landtransporten ud på vandet. Når vi ser ind i fremtiden, bør vi være mange forskellige interessenter – også uden for branchen – der har en naturlig interesse i at få flyttet mere transport fra vej til vand,” mener direktøren.

Kilde: Danske Haven
​
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark