Uggla kritiserer EU-landene i migrant-sagen

Uggla kritiserer EU-landene i migrant-sagen
Robert Maersk Uggla, CEO i A.P. Møller Holding. Arkivfoto.

Mandag 14. september 2020 kl: 08:00


Robert Maersk Uggla kritiserer i direkte vendinger EU-landene for at have svigtet deres ansvar i forhold til de 27 migranter, der måtte opholde sig på Maersk Etienne i 38 dage, inden NGO´en Mediterranea tog dem om bord fredag eftermiddag.

“Det skaber en uheldig præcedens: EU har fejlet i forhold til at komme op med en løsning og problemet er i stedet blev skubbet fra den ene flagstat til den næste uden nogen løsning. Og der er ikke skabt klarhed for, hvad der sker næste gang et skib redder mennesker i Middelhavet,” skriver Robert Maersk Uggla, der er formand for Maersk Tankers og CEO i A.P. Møller Holding i et opslag på Linkedin.

“Skibsfartsindustrien er i øjeblikket efterladt i et tomrum i forhold til UNCLOS og andre flagstaters ansvar i forhold til at understøtte handelsflåden under redningsaktioner,”.

Skibet Marie Jonio fra fra NGO´en Mediterranea Saving Humans tog migranterne om bord på grund af deres skrantende helbred og meddelte lørdag, at de ville blive sat i land i havnebyen Pozzalla på Sicilien.

“Efter 40 dage er mareridtet endelig forbi for de strandede på Maersk Etienne,” skriver organisatonen i et opslag på Twitter.

Søndag fik migranterne så igen fast grund under fødderne.
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark