Opdateret med video.

Drama i Kanalen: Kapret tankskib bordet

Drama i Kanalen: Kapret tankskib bordet
Tankskibet blev angrebet syd for Isle of Wight.

Mandag 26. oktober 2020 kl: 08:00


Britiske specialstyrker bordede søndag i en dramatisk aktion tankskibet Nave Andromeda, der var blevet forsøgt kapret af syv blinde passagerer ud for Isle of Wight i Den Engelske Kanal, rapporterer flere britiske medier.

Fire militærhelikoptere med omkring 40 medlemmer af britiske specialstyrker blev i går sat ind for at uskadeliggøre syv blinde passagerer, der var blevet voldelige efter, at de var blevet opdaget af besætningen.

Omkring 16 medlemmer af specialgruppen Special Boat Service (SBS) bordede skibet, støttet af snigskytter i helikoptere, og sikrede skibet på ni minutter, oplyste en kilde i forsvaret til avisen The Times.

Forsvarsministeriet bekræftede søndag aften, at bevæbnede styrker “har taget kontrol over skibet og syv personer er blevet tilbageholdt. Politiet vil nu fortsætte efterforskningen. De første rapporter bekræfter, at besætningen er i sikkerhed og har det godt”.

Det 75.000 dwt store, Liberia-flagede tankskib var på vej fra Lagos til Southampton, da de syv blinde passagerer om bord forsøgte at overtage kommandoen af skibet, ca 20. sømil syd for Isle of Wight.

Ifølge BBC der tale om syv nigerianere, der ville søge asyl i Storbritannien. Der var 22 besætningsmedlemmer om bord på skibet.

Kilde: UK Defence Journal.
Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark