BW Wind bliver storaktionær i Cadeler

BW Wind bliver storaktionær i Cadeler
Installationsfartøjet Pacific Osprey i Esbjerg Havn. Foto: Cadeler.

Mandag 9. november 2020 kl: 08:57


BW Group forventes at blive storaktionær, når Cadeler - tidligere Swire Blue Ocean - gennemfører en børsintroduktion i Oslo, der skal skaffe den danske havvindmølle installationsvirksomhed et bruttoprovenue på 100 mio. dollar til den videre udvikling.

Det er BW Groups datterselskab BW Wind Services Pte Ltd, der ifølge Cadeler vil tegne sig for 33 mio. dollar, hvilket vil give selskabet ret til at udpege et bestyrelsesmedlem i selskabet, ligesom de vil få mulighed for at købe op til yderligere 20 pct. af ejerskabet efter børsintroduktionen.

Cadeler oplyser, at provenuet skal gå til finansieringen af første afdrag på et nyt offshore fartøj og resten til arbejdskapital og forskellige andre formål.

Cadeler, der har hovedkvarter i København, råder i dag over de to fartøjer, Pacific Orca og Pacific Osprey, til installation og vedligeholdelse af havvindmøller.

Selskabet har i forbindelse med navneændringen og den kommende børsintroduktion præsenteret en ny bestyrelse, der blandt andet har givet plads til Connie Hedegaard, Danmarks tidligere EU Kommissær for Klima, minister og nyudpeget næstformand i A.P. Møller - Maersk nye forskningscenter for CO2 frit brændstof.

Også den tidligere direktør i Svitzer, DSB og Falck, Jesper Lok, er ny i bestyrelsen, der tillige tæller Ditlev Wedell-Wedellsborg, ejer og bestyrelsesformand i Weco Invest.

Formand for bestyrelsen er Richard Sell, der er kommerciel direktør i moderselskabet, Swire Pacific Offshore.

Kilde: Cadeler


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark