Maersk ønsker beskyttelse i Guineabugten

Maersk ønsker beskyttelse i Guineabugten
Maersk Cardiff blev angrebet i Guineabugten i onsdags. Arkivfoto.

Fredag 15. januar 2021 kl: 14:59


Maersk er to gange inden for blot en måned blevet udsat for piratangreb på skib på vej gennem Guineabugten. Onsdag gik det ud over Maersk Cardiff, der blev forsøgt bordet på vej fra Ghana til Cameroun, mens Maersk Cadiz blev angrebet før jul. Nu beder Maersk om militær beskyttelse.

“Risikoen har nået et niveau, hvor en effektiv militær kapacitet er nødt til at blive indsat for at sikre tilstrækkelige afbødende foranstaltninger på kort sigt,« siger Aslak Ross, der har ansvaret for at håndtere sikkerheden på mere end 300 containerskibe i Maersk-flåden, siger han til ShippingWatch.

Opfordringen kommer i kølvandet på opfordringer om det samme fra Danske Rederier og Norges Rederiforening. Forsvarsminister Trine Bramsen har længe været i gang med at samle europæisk støtte til en militær indsats.

“Helt uacceptabelt, at der lægges hindringer i vejen for vores maritime erhverv. Håber på hurtig opbakning fra internationale allierede til styrket militær indsats i området,” skriver forsvarsministeren i et Tweet.

Hidtil er det ikke lykkedes for Trine Bramsen at samle den nødvendige støtte.

Kilde: BerlingskeKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark