Los Angeles havn: "Vi skal trække vejret"

Los Angeles havn:
Los Angeles havn er i knæ på grund af voldsom import. Foto: Port of Los Angeles.

Torsdag 18. februar 2021 kl: 14:57


Amerikanerne kan som os andre ikke bruge penge på rejser, restauranter og caféer og køber i stedet importerede varer i stor stil. Det har gjort køen af containerskibe, der venter på at komme til kaj i Los Angeles så lang, at havnechefen nu beder om et pusterum og dirigerer skibe til andre havne.

Det er både havnen i Long Beach og i Los Angeles - USA´s største container gateways - der har oplevet en rekordlang kø af containerskibe samtidig med, at omkring 800 arbejdere i havnen er sygemeldte med Covid-19, fortalte havnechefen ved en pressekonference onsdag.

Ventetiden for containerskibe er i øjeblikket i gennemsnit otte dage for at blive betjent, og lige nu venter 31 skibe uden for de to havne.

“Vi har behov for at tække vejret,” sagde havnechef Gene Seroka, der oplever en “pandemi-drevet stigning i efterspørgslen efter varer, som aldrig er set tidligere”.
Han opfordrer derfor containerskibe til at søge andre havne, men der også ved at opstå køer andre steder længere mod nord i Californien, Oregon og Washington.

Havnene i Los Angeles og Long Beach regner med at håndtere 730.000 teu i februar, hvilket er en stigning på 34 pct. i forhold til samme måned i fjor. I marts forventer man 775.000 teu - en stigning på 72 pct.

Maersk advarede i denne uge sine kunder på Stillehavsruterne om, at udfordringerne i forsyningskæderne ville vare hele 1. kvartal, mens andre forudser, at de vil strække sig ind i 2. kvartal.

Kilde: Splash


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark