Den Danske Maritime Fond får 45 mio. kr.

Den Danske Maritime Fond får 45 mio. kr.

Mandag 22. februar 2021 kl: 11:02


Rammerne for Den Danske Maritime Fonds almennyttige aktiviteter er sikret for de kommende tre år, via en bevilling på op til 45 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

”Vi er meget taknemmelige for den store donation fra A.P. Møller Fonden. Vi kommer til at
bruge den til en række almennyttige projekter til gavn for udvikling og dermed vækst og
beskæftigelse i Det Blå Danmark”, siger formand for Den Danske Maritime Fond Tommy
Thomsen.

Den Danske Maritime Fonds almennyttige virksomhed dækker over en bred palette af aktiviteter, der styrker branchen i verdens 5. største søfartsnation og 7. største maritime industri.

”Vi kan i Den Danske Maritime Fond bidrage med en række aktiviteter, som på tværs af
branchen gør en forskel i forhold til, at vi i Danmark kan bevare vores globale førerposition i den maritime industri. Vi har nemlig som fond en særlig mulighed for at bygge bro på tværs af uddannelsesinstitutioner, virksomheder og forskningsmiljøerne, og på den måde styrke konkurrenceevnen i den maritime branche”, siger Tommy Thomsen.

Den Danske Maritime Fond har den ambition, at så mange som muligt søger om støtte fra fondens almennyttige projekter. Fonden inviterer derfor bredt til ansøgninger fra hele Det Blå Danmark og vil arbejde med at øge synligheden overfor branchen.

”Vi kommer til at koncentrere os om udviklingsprojekter indenfor blandt andet digitalisering
og grøn omstilling. Og for os er det et mål i sig selv, at vi får ansøgninger fra hele landet og fra alle faglige områder i branchen. Det vil vi lægge os i selen for at sikre. Jeg ser i hvert fald frem til, at Den Danske Maritime Fond får endnu flere gode projekter at tage stilling til. Og med donationen fra A.P. Møller Fonden er jeg sikker på, at det lykkes”, slutter Tommy Thomsen.

Den Danske Maritime Fond er en privat, erhvervsdrivende fond der har til formål er at yde økonomisk støtte til initiativer, der kan medvirke til at fremme vækst af dansk skibsfart og/eller dansk værftsindustri inklusive maritime udstyrsproducenter, således at nye arbejdspladser skabes, og branchen styrkes internationalt.

Kilde: Den Danske Maritime Fond


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark