Lolland Kommune køber afløserfærge

Lolland Kommune køber afløserfærge
Foto: Tonny Ladefoged

Mandag 5. april 2021 kl: 08:00


Lolland Kommune - der står for færgesejladsen til Askø, Fejø og Femø - investerer nu 2,3 millioner kroner i en afløserfærge, der skal sikre færgetrafikken til de tre småøer, og afløse på færgeruterne når de fast færger skal på værft til eftersyn en gang om året.

”Færgerne er en livsnerve, og det rammer os hårdt, når en af færgerne tages ud af drift, og to andre færger skal besejle tre øer. Det betyder, at vi ikke altid kan komme med de færger, som vi gerne vil - og specielt i sæsonen er det virkelig et problem, hvis en af færgerne må tages ud. Derfor er det så godt, at der nu er en anden færge, som kan sættes ind”, siger Anne-Grethe Laursen, formand for Ø-kontaktudvalget i Lolland Kommune, til TV2 Øst.

Den nye afløserfærge er identisk med Lindholm færgen Ulvsund, der siden 1987 har sejlet mellem Kalvehave og Lindholm, hvor Veterinærinstituttet indtil for få år siden holdt til. Tidligere i denne uge forlod DTU øen helt, og dermed var der ikke længere brug for færgen.

”Vi har selvfølgelig gennemgået færgen grundigt, og jeg har også selv været oppe at se på den. Den er virkelig i god stand. Og det ser også ud til at være en rigtig god pris, som vi får den til”, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

Søndag ankom Ulvsund til Søby Værft, hvor den bl.a. skal have lavet ekstra skotter i skroget. Maritime Danmarks læser Tonny Ladefoged spottede færgen ved Svendborg, og har sendt os billederne der kan ses herover og herunder. Tak for dem.

Ulvsund er 30 meter lang og har plads til 74 passagerer og ni biler.

Går det som planlagt, forventer kommunen at tjene afløserfærgen hjem i løbet af fem år.

Redaktionen


Foto: Tonny Ladefoged

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark