Video

Heavy-lift skib evakueret - frygt for forlis

Heavy-lift skib evakueret - frygt for forlis
Foto: Hovedredningssentralen, Sydnorge.

Tirsdag 6. april 2021 kl: 08:00


Besætningen er blevet evakueret fra et hollandsk heavy-lift skib, der blev fanget af en storm ud for Norges kyst, hvor lasten forskubbede sig, så skibet er i fare for at kæntre, frygter såvel de norske myndigheder som skibets kaptajn.

Det hollandsk-flagede heavy-lift skib Eemslift Hendrika anmodede om hjælp tidligt mandag morgen, da det befandt sig omkring 60 sømil vest for Ålesund. Skibet var på vej fra Bremerhaven til Kolvereid i Norge, da lasten forskubbede sig i stormvejret og skibet på 4.200 dwt. begyndte at krænge 15-30 grader mod styrbordsside.

De norske myndigheder sendte tre helikoptere og to redningsfartøjer af sted mod skibet. Helikopterne kunne rapportere om 10-15 meter høje bølger og vindhastigheder på mere end 18 m/s og det blev besluttet at evakuere otte ud af skibets 12 besætningsmedlemmer.

Kaptajnen blev om bord sammen med tre andre i et forsøg på at holde skibet så stabilt som muligt i det hårde vejr. Helikopterne satte også to lænsepumper ned på skibet, der var begyndt at tage vand ind.

Men da det hårde vejr fortsatte mandag, fandt kaptajnen det sidst på dagen ikke længere forsvarligt at blive om bord og blev evakueret sammen med de tre øvrige besætningsmedlemmer.

Skibet drev tidligt tirsdag morgen mod syd i farvandet ud for Ålesund.Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark