Menneskelig fejl årsag til påsejling

Menneskelig fejl årsag til påsejling
Lilleøre ses her ved Dokk1 i Aarhus Havn. Nu er premieren på den nye rute udsat. Foto: Samsø Rederi.

Mandag 19. april 2021 kl: 11:50


Der var ikke noget teknisk galt med Samsø-færgen Isabella, der fredag sejlede ind i Samsø Rederis nye hurtigfærge Lilleøre, der fik mindre skader på skroget. Det fastslår Samsø Rederis direktør, Carsten Kruuse overfor TV 2 Østjylland.

Vejret var fint. Der var ikke vind af betydning. Alligevel ramte færgen Isabella den nye hurtigfærge under indsejlingen til færgelejet i Sælvig på Samsø fredag eftermiddag.

“Der var ikke noget teknisk galt med skibet overhovedet. Det har vi fået tjekket. Det svarede til, at den sejlede ind i den forkerte havn. Vi har en til hurtigfærgen og en til Isabella, siger færgedirektør Carsten Kruse fra Samsø Rederi til TV2 Østjylland.

I forbindelse med påsejlingen tog politiet en alkotest på kaptajnen på Isabella, der viste 0,0 pct. oplyser færgedirektøren.

Han vil dog ikke sige noget om, hvorvidt hændelsen får konsekvenser for den pågældende.

“Det holder vi internt,” siger Carsten Kruse.

Skibet er allerede ankommet til Orskov Yard i Frederikshavn, hvor skaderne skal udbedres. Der er alene tale om skader på aluminiums-skroget, og værftet er nu ved at finde ud af, hvornår de kan få de forskellige reservedele leveret.

Derefter vil Samsø Rederi fortælle mere om den alternative debut for hurtigfærgen.

Alt var ellers på plads i forhold til åbningen af den nye rute mellem Sælvig og Aarhus den 26. april, men foreløbig er det planen, at færgen kan indsættes den 21. maj.

Kilde: TV 2 Østjylland


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark