EU’s grønne pakke fordel for dansk skibsfart

EU’s grønne pakke fordel for dansk skibsfart
Arkivfoto.

Torsdag 22. april 2021 kl: 08:57


EU har nu fremlagt en omfattende pakke, der peger på, hvad der er grønt at investere i. Og det er en fordel for dansk skibsfart, mener Danske Rederier, der nu vil forsøge at præge kriterierne, så de passer bedre ind i en maritim virkelighed.

Det bliver i fremtiden lettere for investorer at vælge grønne og klimavenlige projekter, når de skal investere. Det står klart, efter Europa-kommissionen har fremlagt deres omfattende pakke om, hvad der betragtes som grønt at investere i.

Det skal give investorer et større incitament til at lave investeringer, der på den ene eller anden måde bidrager til at opnå EU’s klimamålsætning. Samtidig lægger man op til at skærpe kravene til ikke-finansiel rapportering.

Hos Danske Rederier, der længe har kæmpet for at skibsfarten kan anerkendes som en grøn investering og således være med under EU’s pakke, ser man positivt på udspillet.
 
”Vi ser frem til at nærlæse det omfattende materiale over de næste dage, men helt overordnet kan vi allerede nu sige, at vi værdsætter, at skibsfartens frontløbere nu kan anses for grønne, om end betingelserne er meget snævre. Det er en del af ens regler i Europa for at give investorer et større incitament til at sætte deres penge i klimavenlige og bæredygtige projekter, som er en del af EU’s green deal” siger Jens Valdemar Krenchel, chef for Danske Rederiers Bruxelleskontor

”Vi vil i den næste tid fokusere på at forsøge at præge revisionen af de kriterier, der bestemmer, om du betragtes som ”grøn” eller ej, så de i højere grad passer til en maritim virkelighed. Helt overordnet er det vigtigt, at skibsfarten er kommet med i den nye ordning så der er adgang til finansiering på bedst mulige vilkår” siger Jens Valdemar Krenchel.
 
Den endelige ikrafttrædelse af de ny regler er endnu ikke meldt ud.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark