Kina vil hjælpe med at hæve ubåd

Kina vil hjælpe med at hæve ubåd
Dele af vraget af den sunkne ubåd, der nu forsøges hævet. Foto: Indonesiens Flåde.

Tirsdag 4. maj 2021 kl: 08:00


Indonesien har accepteret et tilbud fra Kina om hjælp til at hæve den sunkne ubåd, KRI Nanggala, der forsvandt under en øvelse den 21. april og siden er fundet på mere end 800 meter vand, hvor den ligger brækket i mindst tre stykker. Alle 53 besætningsmedlemmer omkom.

At hæve en ubåd fra mere end 800 meters dybde er en enorm udfordring. Derfor bad Indonesien om hjælp fra andre lande, og den er Kina parat til at give. Indonesiens flåde bekræftede i weekenden, at tre kinesiske bjærgningsfartøjer er på vej til Lombok-strædet, hvor ubåden er gået ned.

Den kinesiske bjærgningsoperation kan være en fordel for Indonesien ud fra en omkostnings betragtning, men for Kina kan det ifølge en udtalelse fra en kilde i det kinesiske forsvar give landet en mulighed for “at studere den maritime militære geografi i området, hvor ubåden er gået ned, ligesom den kan udvide det internationale samarbejde og vores flådes indflydelse i forhold til bjærgning af ubåde,” lyder det i følge det statsstyrede kinesiske medie, Global Times.

Det er fortsat uvist, hvorfor ubåden sank, men den kan ifølge to kilder i den indonesiske flåde være blevet ramt af en såkaldt undervands-bølge, der kan have presset ubåden under dens dybdegrænse på ca. 500 meter.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark