København får første krydstogtbesøg i to år

København får første krydstogtbesøg i to år
Foto: Wikipedia

Onsdag 14. juli 2021 kl: 08:00


Krydstogtskibet Vasco da Gama anløber i dag København med omkring 350 færdigvaccinerede passagerer, som derfor får mulighed for at gå i land i København som de første gæster siden 2019. København har i år kun haft besøg af såkaldte blue cruises, hvor passagerne alene har kunnet besøge byen fra søsiden.

"Vi har ventet meget længe på denne dag. Selv om der er tale om et mindre skib med et beskedent antal passagerer i forhold til de normale sommeranløb, er jeg jublende glad for, at de første krydstogtgæster får mulighed for at gå i land igen ved Langelinie", siger Henrik Ahlqvist, Sales Director Cruise, Copenhagen Malmö Port.

”Vi er godt forberedt og vil i tæt samarbejde med Politiet og branchen sikre en tryg afvikling af anløbet. Forhåbentligt bliver Vasco da Gama det første af mange skibe, hvor passagerne kan gå i land til gavn for turismen i København”, siger Henrik Ahlqvist.

Det er vanskeligt for CMP at vurdere, hvor mange krydstogtskibe der kommer til at besøge København i den indeværende sæson, særligt på grund af de restriktioner, krydstogtbranchen fortsat er underlagt. Der går dog længe, før man nærmer sig de niveauer, vi så, før pandemien indtraf, hvor rekordmange gæster besøgte København.

På svensk side ser myndighedskravene anderledes ud og på CMP’s krydstogtterminal i blandt andet Visby er der cirka 130 anløb booket til sommer.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark