Kolding får statslige millioner til landstrøm

Kolding får statslige millioner til landstrøm
Foto: Kolding Havn

Mandag 8. november 2021 kl: 14:04


På finansloven 2021 er der afsat 25 mio. kr. som tilskud til en fortsat grøn indsats i danske erhvervshavne. 11 havne har søgt om tilskud fra puljen med forskellige projekter, og Kolding Havn er en af de helt store vindere med et tilskud på 7,2 mio. kr. til landstrøm.

”Det er et vigtigt strategisk skridt for Kolding Havn, som nu kan realiseres – vi har fra havnens side været meget aktive i denne sag og det har båret frugt”, siger Tobias K. J. Jørgensen, formand for havnebestyrelsen.

”Vi har allerede en udvidet strømforsyning til havnen på tegnebrættet – foruden landstrøm til skibe arbejder vi også med en generel elektrificering, hvor f.eks. havnens store kraner efterhånden udskiftes til el-drift. Det er ikke nogen ”gavebod” med de 7,2 mio. kr. - det forpligter havnen til at realisere projekter, som samlet kan løbe op i 15 - 20 mio. kr. over de næste par år”, siger Tobias K. J. Jørgensen.

Havnen er allerede i gang med den endelige udformning af de store el-projekter og fra næste år kan realisering af projekterne påbegyndes – til glæde for det lokale miljø med stærk reduktion af udledning fra skibenes motorer af CO2, SO2 og NOx når de er i havn.

På selv samme dag, som bevillingen blev offentliggjort, mødte transportminister Benny Engelbrecht op på havnen for at ønske til lykke med det grønne projekt og tilskuddet fra finansloven.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark