DFDS fik god start på 2022

DFDS fik god start på 2022
Foto: DFDS

Onsdag 11. maj 2022 kl: 08:00


DFDS oplevede en markant fremgang i omsætningen i 1. kvartal på 52 pct. til 5,7 mia. kr. drevet op af vækst i såvel færge- og logistikdivisionen. Driftsindtjeningen (ebitda) steg med 9,5 pct. til 822 mio. kr., mens det samlede resultat før skat faldt til gengæld med 22,5 pct. til 149 mio. kr.

Fragtmængderne på DFDS´ færger steg i 1. kvartal, hvor også opsvinget i passagersiden fortsatte med at sige gennem kvartalet, og samlet set fastholder redereriet sine forventninger til årsresultatet.

“Vi tilpasser os løbende til udfordringer og muligheder, og er godt på vej til at løfte indtjeningen med mere end 20% i 2022,” siger Torben Carlsen, CEO i DFDS i forbindelse med kvartalsregnskabet, der netop er offentliggjort.

Ferry Division oplevede en stigning i omsætningen på grund af højrere fragt- og passagereraktivitet samt en stigning i oliepristillæg, mens Logistic Divisionens omsætning blevet drevet op af købende af FSF Logistics Group i september 2021 og ICT Logistics i januar i år.

Oven i det var højere aktivitet og prisstigninger på de eksisterende aktiviteter med til at løfte den samlede omsætning fra 3,8 mia. kr. til 5,7 mia. kr.

Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger (ebitda) var positivt påvirket af vækst i forretningsenheden Mediterranean, forbedret logistik-indtjening og købet af HSF Logistics Group, mens krigen i Ukraine sænkede Baltic Seas fragtmængder og resultat, skriver rederiet.

Den samlede driftsindtjening blev også negativt påvirket af genåbningen af Oslo-Frederikshavn-København, fordi det skete i et lavsæsonmarked, hvor passagerantallet først var på vej tilbage efter
Covid-19.

“Effekten heraf oversteg højere indtjening i Channel, hvor alle færger hele tiden har været i drift,” skriver DFDS

Rederiet fastholder sine forventninger til hele året med et ebitda på 3,9-4,4 mia. kr. og en omsætningsvækst øget til omkring 30 pct. mod tidligere 23-27 pct.

Hør Torben Carlsens kommentarer til kvartalsregnskabet herunder.Kilde: DFDS


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark