Russer lastet med ukrainsk korn spottet

Russer lastet med ukrainsk korn spottet
Arkivfoto af korn-losning.

Torsdag 12. maj 2022 kl: 15:05


Nyhedsbureauet Associated Press (AP) har ud fra satellitbilleder identificeret et russisk tørlastskib i havnen i Latikia, Syrien, lastet med 27.000 tons korn, der ifølge ukrainske embedsmænd er stjålet fra russisk-okkuperede områder i Ukraine. Og det skulle blot være en brøkdel af det korn, der er stjålet fra Ukraine.

Ifølge AIS data skulle tørlastskibet Matros Pozynich have foretaget to ture fra Sortehavet til syriske farvandet og anden gang - den 5. maj - spottet af satelitter i den syriske havn.

På den seneste tur lastede skibet ifølge ukrainske embedsmænd korn på Krim, der først blev forsøgt afsat i Alexandria i Egypten, men blev afvist af de egyptiske myndigheder.
Matros Pozynich sejlede herefter til havnen i Latakia.

Ifølge et ukrainsk medie tror den ukrainske efterretningstjeneste, at kornet bliver solgt via Syrien til andre lande i Mellemøsten.

Og ifølge den ukrainske vicelandbrugsminister, Taras Vysotskiy, er det russiske tyveri af korn fra Ukraine omfattende.

Han sagde i sidste uge, at omkring 440.000 tons korn var blevet stjålet fra Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizhzhia regionerne.

En embedsmand i FN´s Fødevare- og landbrugsorganisation FAO bekræftede i sidste uge, at der er - hvad han kaldte - “anekdotiske beviser” for at russiske styrker plyndrer korn fra lagre, ødelægger lagerfaciliteter og stjæler landbrugsudstyr.

“Jeg hører personligt dette fra mange ejere af kornlagre i de besatte områder. Det er et direkte røveri og det sker overalt i de besatte områder, hævdede den ukrainske landbrugsminister Mykola Solskiy i april.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark