Årets tredje uddelingsrunde fra maritim fond

Den Danske Maritime Fond har på et netop afholdt bestyrelsesmøde besluttet at uddele 12,3 millioner kroner til ti initiativer, der er med til at fremme den maritime sektor. Uddelingen er årets tredje ud af fire uddelingsunder.

Arkivbillede: Dansk havn. Foto: Saga Shipping

Med den seneste uddelingsrunde har fonden indtil nu uddelt 47,2 millioner kroner i år, hvilket er mere end de 46,6 millioner kroner Den Danske Maritime Fond sammenlagt uddelte i hele året 2022. Og der er stadig en fjerde og sidste uddelingsrunde tilbage.

Fem af de ti initiativer der har opnået støtte i tredje runde er nye erhvervsfremmeprojekter der skal bidrage til at udvikle branchen, tre nye forskningsprojekter om teknologi og arbejdsmiljø samt to start ups der har modtaget lån.

De støttede projekter er:

• PinPoint Tracking er bevilget seed funding til videreudvikling af en innovativ logistik- og tracking enhed baseret på satellitteknologi, der gør det muligt for kunder at lokalisere f.eks. containere, når som helst og hvor som helst.
• Sensemakers er bevilget seed funding til udvikling af en docking-station til deres egen udviklede USV, der bl.a.  skal benyttes til måling af havmiljøkvalitet.
• Teknologisk Institut har fået støtte til et forskningsprojekt, der omhandler måling og reduktion af ikke-regulerede emissioner fra metanol og ammoniak i maritime motorer. I projektforløbet udarbejdes et white-paper med konkrete anbefalinger til at undgå disse.
• SDU har fået støtte til et forskningsprojekt, der skal anvende antropologiske og psykologiske metoder til at forstå den indflydelse, som skibsbesætninger med kønsfordeling 50/50 kan have på operationel sundhed og sikkerhed, effektivitet, arbejds- og levemiljø, ledelse og teamwork. Projektet baseres på rederiet Hafnias eksperiment, hvor fire af dets fartøjer skal være bemandet med en kønsfordeling på 50/50.
• ENCOAT ApS har fået støtte til et forskningsprojekt, der i samarbejde med DTU skal kortlægge mulighederne for at fjerne overflødige kobberforbindelser i antifouling maling til skibe og derigennem skabe miljømæssige og økonomiske gevinster for industrien.
• Hafnia Advokatfirma har fået støtte til en juridisk procedurekonkurrence, der har til formål at øge interessen for søret blandt danske jurastuderende.
• Danske Maritime har fået støtte til at få udarbejdet en undersøgelse af en række forventede effekter af at bygge skibe i Danmark fremfor i udlandet. Dette være sig i form af direkte og indirekte beskæftigelse, indtægter i form af skatter og afgifter, investering i ny produktionsteknologi og opkvalificering af medarbejdere mv.
• CarbonCuts A/S har fået støtte til en undersøgelse af muligheden for at anvende en mobil, flydende barge til import og mellemlager af CO2. Projektet sker i forbindelse med virksomhedens CO2-lagringsprojekt, hvor det er ambitionen at kunne lagre mindst 1 mio. ton CO2 årligt i undergrunden på Lolland, når anlægget står klar ved slutningen af dette årti.
• Danske Rederier har fået støtte til at få skabt en standardmodel til vurdering af et skibs livscyklusemissioner, hvilket giver interessenter mulighed for at teste forskellige brændstoftyper, levetidsforlængelse af skibet og energieffektivitetsforanstaltninger for skibstyper som containerskibe, passagerskibe, tankskibe, tørlastskibe og vindmølleinstallationsskibe.
• Søfartsstyrelsen har i regi af deres FutureLab fået støtte til at håndtere den stadigt stigende mængde henvendelser, som Søfartsstyrelsen modtager fra udstyrsproducenter, vedr. nye innovative maritime teknologier, som har potentiale til at øge sikkerhed, bæredygtighed og effektivitet af skibsfarten.

Den Danske Maritime Fond oplyser ikke hvor meget der uddeles til det enkelte projekt.

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Den Danske Maritime Fond

Siden 2005 har Den Danske Maritime Fond sammenlagt uddelt mere end 850 millioner kroner i støtte til initiativer, der udvikler og fremmer dansk skibsfart, værftsindustri og maritim udstyrsproduktion. 

Relateret indhold

04.04.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa flytter bunkerskib til Den Mexicanske Golf

26.03.2025Maritimedanmark.dk

Blue Water-koncernes resultat i voldsomt fald

25.03.2025SEA HEALTH & WELFARE

Sponseret

Madlavningskursus for skibsassistenter og hovmestre 8.-9. maj

14.03.2025Maritimedanmark.dk

Dan-Bunkering ansætter tørlast- og brændstofleverandør chef

13.03.2025Maritimedanmark.dk

Brug for endnu flere maskinmestre

11.03.2025Maritimedanmark.dk

Wrist nu på amerikanske hænder

10.03.2025Maritimedanmark.dk

Søfartsstyrelsen har fundet sin nye vicedirektør

09.03.2025Maritimedanmark.dk

ZeroNorth polstret til yderliger fusioner og opkøb

Jobmarked

Se alle

EMRI A/S

General Manager Innovation / CTO

Are you a visionary technology leader with a passion for maritime innovation? Do you have the expertise to drive both software and hardware development in a fast-paced and ambitious environment?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Kalundborg kommune

Maskinchef til Sejerøfærgen – Ferie/time-afløser

Sejerøbugtens Færger søger en maskinchef til Sejerøfærgen. Stillingen indebærer arbejde på en hyggelig færge med en uformel omgangstone blandt gode kollegaer. Der lægges stor vægt på anerkendelse af udført arbejde og inddragelse i færgens drift.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

14.04.2025

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

SEA HEALTH & WELFARE

Arbejdsmiljøkonsulent – vil du sikre det gode arbejdsmiljø i den danske handelsflåde?

Den maritime branche er i udvikling, og her skal det gode arbejdsmiljø følge med. Derfor har vi skabt en helt ny rolle, hvor du er med til at kortlægge og sætte fokus på den psykiske trivsel ude på de forskellige danske handelsskibe.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2025

Skoleskibet Danmark

Teknisk Inspektør til Skoleskibet DANMARK

MARTEC søger teknisk inspektør til rederiet for Skoleskibet DANMARK MARTEC er i rivende udvikling og det Blå Danmark efterspørger endnu flere dygtige unge med en maritim uddannelse. Skoleskibet DANMARK sejler tre togter om året. Dertil kommer planlagte årlige vedligeholdelsesprojekter.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

07.04.2025

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
Noise Awareness (Adaptive) (E-learning course)

The aim of this course is to cover workplace noise control regulations, common hazards, exposure risks, recommended limits, and effective noise control measures.

Dato

04.04.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Marine Trash and Debris Awareness - OSHA Standards (E-learning course)

The aim of this course is to inform about the different types of marine trash and debris and the impact that it has on the environment. The course will also allow you to identify common sources and destinations of marine trash and debris and explain the laws, regulations and preventative measures that prevent trash and debris from polluting the waterways.

Dato

04.04.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Maritime Security Awareness - OSHA Standards (E-learning course)

In this course you will learn about common threats to maritime security and how they are mitigated through the use of a Security Plan and by adhering to MARSEC levels. You will be able to describe the different roles of personnel and explain standard security procedures. You will also be able to identify how to respond to suspicious behaviour and objects.

Dato

04.04.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Medical Pandemic Awareness (E-learning course)

The aim of this course is to give you an awareness of medical pandemics, how they work and groups can respond to them.

Dato

04.04.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Mental Health Awareness (E-learning course)

The aim of this course is to provide you with a basic knowledge of mental health problems that can arise in the workplace, the symptoms of a mental health issue and how a mental health problem can be treated. You will learn about how poor mental health can impact the workplace and how companies manage mental health issues through compliance with industry legislation and regulation.

Dato

04.04.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Cyber Security Awareness (E-learning course)

This course provides an overview of cyber security and how to minimise potential threats in the workplace. You will learn about many of the potential threats, good practice to minimise exposure and attacks, and what precautions you should take whilst travelling and using video conferencing technology.

Dato

16.04.2025

Sted

Digital course