Georg Stage lokker politikerne med resultater
Skoleskibet Georg Stage mangler bevillinger til to togter i 2024, men peger på, at de har den succes med at få unge gennem deres populære ungdomsuddannelse med lavt frafald og praktisk talt ingen arbejdsløshed. Net dét politikerne efterspørger.
”Vores uddannelse bliver søgt af alle køn og klasser og har netop den balance mellem praksis og teori, som den nye HPX-uddannelse sigter imod,” siger Skoleskibets direktør, Asser Amdisen.
Georg Stage har 150-200 ansøgere til hvert togt, men max. 63 pladser. Undervisningsministeriets tal viser, at efter 7 kvartaler er hele 99,5% af eleverne i job eller uddannelse. Det på trods af at hele 70% af Skoleskibets elever har enten en afbrudt eller ingen uddannelse bag sig, når de går ombord.
Derfor vækker det undren, at Skoleskibet står til at blive beskåret, når man i stedet kunne udnytte erfaringerne. Siden 2019 har Georg Stage fået bevillinger til to togter om året, men de udløber nu, så fremover risikerer Skoleskibet at skulle ligge stille halvdelen af året.
”Vi vil gerne fortælle både erhvervsskoler og eventuelt den nye HPX om vores erfaringer med at opbygge en attraktiv ungdomsuddannelse, men det kræver, at vi faktisk får mulighed for at uddanne nogle unge mennesker” siger Asser Amdisen.
I regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark” opstiller regeringen bl.a. fire ønsker til uddannelser for unge: De skal tiltrække de unge til erhvervsuddannelserne, de skal arbejde både teoretisk og praktisk, de skal sætte de unge i stand til at arbejde for miljø og grøn omstilling, og der skal være arbejde til de unge bagefter.
”På Georg Stage lever vi op til alle krav som regeringen stiller” siger Asser Amdisen, ”så jeg håber politikerne vil se værdien i fortsat at lade os sejle. Til gengæld stiller vi os gerne til rådighed for udviklingen af både nye og allerede eksisterende uddannelser”.
Kilde: Stiftelsen Georg Stages Minde.