Hurtig internetadgang til søs på havet 5G
Den danske virksomhed MiWire har fået tilsagn om støtte af European Space Agency til at kickstarte virksomhedens projekt SeaWire DeepSea 5G LEO. Projektet skal sikre den maritime sektor en bedre og lavere omkostning for internetforbindelse uanset lokation.
Arkivfoto.
”SeaWire DeepSea-projektet er noget, vi har haft i støbeskeen længe, og vi glæder os til at videreudvikle med vores samarbejdspartnere fra bl.a. DTU Space og Spacecom. Vi kan se, at den maritime branche tørster efter hurtigere og mere effektive forbindelser, og med DeepSea kan vi over tid sikre dette, uanset hvor man befinder sig”, siger David Fleischer, CEO i MiWires.
MiWire skal videreudvikle virksomhedens nuværende teknologi, som består af roterende retningsbestemte antenner, der automatisk scanner netværket og forbinder sig til den bedste 4G mobilmast på land, til nu også at kunne forbinde sig til LEO-satellitter, der udbygges med 5G kapacitet.
Dette gør projektet til en kombineret løsning, som kan reducere antallet af antenner, der skal monteres på skibets master, og samtidig kostoptimere dataadgangen ved i størst mulig udstrækning at benytte 5G mobilnetværk, og kun når skibet er på åbent hav være nødsaget til at bruge 5G via satellit. Dette vil give den maritime sektor mulighed for hurtig datahastighed både i kystområder og på åbent hav, og projektet vil samtidig være et effektivt og billigt alternativ til nuværende VSAT-teknologi.
-mauh