Kampagne skal skabe en bedre tone om bord på skibene

“Be a Buddy - not a Bully”

Kampagneposter. Foto: Sea Health & Welfare

Sea Health & Welfare, der har til opgave at fremme de søfarendes velfærd, sikkerhed, sundhed og trivsel, har siden 2019 kørt en kampagne, som sætter fokus på chikane og mobning til søs. Det centrale budskab i “Be a Buddy - not a Bully” kampagnen er, at vi skal passe på hinanden, og at alle har et ansvar for at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø til søs.

Det overordnede mål er at skabe en handelsflåde, hvor der er plads til alle - uanset køn, etnicitet, hudfarve, seksuel orientering, religiøs overbevisning m.m.

Er I tilfredse med kampagnen?

”Jeg synes at vi er kommet bredt ud, og at mange kender kampagnens budskab - så på den måde er vi tilfredse. Men vi har jo ikke statistikker eller andet der dokumenterer, om kampagnen har virket ude på skibene”, siger Anna Bergmark, konsulent i Sea Health & Welfare, til Maritime Danmark.

Som et led i “Be a Buddy - not a Bully” blev der sendt en kampagnepakke med vejledning, plakater og andet materiale ud til samtlige skibe under dansk flag, for at skabe opmærksomhed omkring krænkende adfærd til søs.

Samtidig blev der oprettet en Helpline, som søfarende anonymt kan ringe til for at få råd og støtte til at håndtere krænkende adfærd.

Har der været mange henvendelser på Helplinjen?

”Der har ikke været helt så mange henvendelser på Helplinjen - måske 15 i alt. Men for os er det ikke et succeskriterie, at der er en hel masse henvendelser, fordi en del af vores budskab er, at vi gerne vil have, at man får løst problemerne om bord, hvis man føler sig mobbet eller krænket - at man snakker med nogen om bord eller i rederiet, og at bliver løst den vej rundt”, siger Anna Bergmark.

Kommer der stadig henvendelser?

”Ja, det gør der. Men langt hovedparten af de henvendelser vi har fået, er kommet ind via e-mail. Man føler sig måske lidt mere tryg ved at maile, frem for at ringe”. 

”Nogle henvendelser svarer vi selv på, mens vi i andre tilfælde tilbyder psykologhjælp. Man kommer ikke til at tale direkte med en psykolog, men vi giver oplysningerne videre, og så kontakter psykologen den pågældende. Hvad der herefter sker, er vi ikke inde over. Det foregår alene mellem den pågældende og psykologen”, siger Anna Bergmark.

Har kampagnen en udløbsdato?

”Så længe der bliver ved med at være interesse, og der er god feedback på værktøjerne, så tror jeg at vi fortsætter. Måske bliver vi ikke ved med at reklamere så aktivt for kampagnen, men vi vil fortsat have materialerne liggende. Så længe vi oplever, at der er problemer til søs, så er kampagnen stadig relevant”.

Hvad er dit overordnede indtryk af situationen ude på skibene?

”Mit personlige indtryk, når jeg snakker med skibene eller er ude at besøge dem er, at der er stor forskel. Der er nogle skibe, hvor der er en dårlig tone, og hvor der fortsat er brug for, at vi kører den her kampagne. Og så er der andre, og det er de fleste, hvor de har rigtig godt styr på det. Hvis jeg skal sige noget overordnet, så er det måske, at de skibe hvor der ikke er en fast besætning, hvor der er en meget stor udskiftning, der kan det være mere vanskeligt at videregive og fastholde en god kultur”. 

Krænkende adfærd til søs kan være mange ting: mobning, chikane og andre former for krænkelser - herunder også seksuelt krænkende handlinger.

Søfartsstyrelsen er på vegne af Erhvervsministeriet i gang med en omfattende undersøgelse af omfanget af krænkelser til søs i den danske handelsflåde. Det vides endnu ikke hvornår resultatet af undersøgelsen offentliggøres.

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sikkerhed

Sikkerhed er forudsætningen for alt arbejde der udføres, også i den maritime branche. I dette Tema dykker vi ned i vidt forskellige aspekter af sikkerhed - på havet, offshore og eksistentielt. Udstyr der kan forhindre at brand opstår, udstyr der anvendes til at bekæmpe brand - og udstyr der skal forbedre sikkerheden. Og så giver Erhvervsministeren sit bud på den sikkerhed der omgiver os alle.

Relateret indhold

17.12.2024Maritimedanmark.dk

EU forlænger pirat-overvågning ved Afrikas Horn

02.12.2024Maritimedanmark.dk

Royal Arctic Line hæver tillæg

28.11.2024Maritimedanmark.dk

Polen foreslår fælles overvågning af Østersøen

22.11.2024Maritimedanmark.dk

Rateindeks falder for anden uge i træk

15.11.2024Marstal Navigationsskole

Sponseret

Uddannelse til drone-operatør på Marstal Navigationsskole

12.11.2024Maritimedanmark.dk

Rapport: Houthier tjener penge på angreb

29.10.2024Maritimedanmark.dk

Ny CFO i DanPilot

24.10.2024Marstal Navigationsskole

Sponseret

Batteriets liv efter el-færgen

Jobmarked

Se alle

NH Towage A/S

Befaren skibsassistent søges

NH Towage A/S søger en befaren skibsassistent til ansættelse på bugserbåd snarest muligt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Småøernes Færgeselskaber

Småøernes færgeselskaber søger en Chefskipper til Lolland Kommune

Drømmer du om at arbejde på det smukke Nordlolland med udsigt over Smålandshavet og kig til Dodekalitten? Er du klar til at tage roret i et aktivt og udfordrende miljø? Så er det dig, vi leder efter!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.01.2025

WÄRTSILÄ DANMARK A/S

Sales Manager - New Building & Retrofit Solutions

Wärtsilä is a world leader in marine technology and leading the industry's transformation towards a decarbonised and sustainable future. With the world’s widest portfolio and service network, we – Wärtsilians - deliver efficient, safe and sustainable integrated products and solutions to enhance the business of our customers. The opportunities presented through digitalisation and new technologies are offering a new era of shipping. Did you know that shipping is the world’s most efficient mode of transportation and that approximately 80% of world trade is carried by sea?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.01.2025

HUMANTRUST A/S

Senior kaptajn til Danmarks flinkeste færgerederi

Samsø Rederi mangler to stk. senior kaptajner, og hvis du er en engageret skibsfører med erfaring fra den skandinaviske færgebranche, så kan roret blive dit!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Skoleskibet DANMARK søger maskinchef

MARTEC søger maskinmester til fast stilling på 1:1 ordning MARTEC er i rivende udvikling og det Blå Danmark efterspørger endnu flere dygtige unge med en maritim uddannelse. Derfor skal Skoleskibet DANMARK fremover sejle tre togter om året. Dertil kommer årlige vedligeholdelsesprojekter.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

01.01.2025

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark