Ny million-uddeling fra maritim fond
Den Danske Maritime Fond, der yder økonomisk støtte til initiativer, der kan medvirke til at fremme en positiv udvikling i Det Blå Danmark, har på et bestyrelsesmøde godkendt 23 ansøgninger til en samlet bevillingssum på 15,5 millioner kroner.
Blandet de projekter der har opnået støtte er.
• Optivation Analytics har fået støtte til udvikling af en softwareværktøjspakke, der gennem stuvningsanalyse-algoritmer skal bidrage til at optimere containerrederiernes revenue management systemer.
• Scoutbase har fået støtte til videreudvikling af deres digitale platform Scoutbase, der skal bidrage til, at rederierne proaktivt arbejder med sikkerhed ombord på skibene.
• Bunker Metric har fået støtte til at udvikle en yderligere funktionalitet til deres Bunker Planner, som er et planlægnings- og beslutningsstøtte system til bunkerindkøb i rederierne (udviklet med støtte fra Fonden).
• Blockshipping har fået støtte til at udvikle et kunstig intelligens produkt til containerrederier og -terminaler, der skal muliggøre reduktion af buffer time for tomme containere i hvert land samt reduktion af antal flytninger.
• Survey Association har fået støtte til udvikling af en digital ”self-survey app” (Athena Surveys), som skibets besæt-ning kan anvende, så surveyors ikke behøver fysisk at rejse ud til skibe for at besigtige mindre skader.
• CBS har fået støtte til en analyse og formidling af de erhvervs- og samfundsøkonomiske forudsætninger for bæredygtigt skibsophug i Danmark. Projektet sker i samarbejde med bl.a. SDU.
• Søfartsstyrelsen har fået støtte til - i samarbejde med World Maritime University - at afholde tre internationale workshops omkring håndhævelse af de internationale svovlregler, der træder i kraft 1. januar 2020.
• TechBBQ har fået støtte til afholdelse af en nordisk tech/iværksætter konference (18-19 september). TechBBQ konferencen har været afholdt siden 2012, og det vil i 2019 være første gang, at der er et maritimt spor.
• Green Ship of the Future har fået støtte til et projekt, der skal vise, hvorledes teknologi kan bidrage væsentligt til at reducere emissionerne fra den del af flåden, der ikke umiddelbart står overfor en udskiftning, men som på lige fod med andre skal bidrage til et samlet reduktionsmål.
• Danske Maritime har fået støtte til et 3-årigt uddannelsesprojekt, som skal styrke indsatsen målrettet tekniske uddannelser med relevans for den danske maritime industri.
• SIMAC har fået støtte i forbindelse med etableringen af Det ny SIMAC.
• Danske Rederier har fået støtte til at foretage et studie af den lokale job- og værdiskabelse ved opførelsen af danske havvindmølleparker med et særligt fokus på den maritime sektor. Studiet skal give mulighed for at påvise sammenhængen mellem maritime jobs og udbygningen af havvindmølleparker.
• DBI har fået støtte til et pilotprojekt, der skal udmønte sig i velfunderet teknisk dokumentation, som bruges til udarbejdelsen af nye industrielle guidelines, med speciel fokus på brand ombord på containerskibe.
• DTU Mekanik har fået støtte til et PhD projekt med titlen Data driven prediction of wave-added resistance sailing in a seaway. Projektets udviklede metoder og beregningsværktøjer kan hjælpe rederierne i deres udvikling mod færre emissioner og lavere brændstofforbrug.
• Fredericia Maskinmesterskole har fået støtte til indkøb af udstyr til simulering af hybrid og elektrisk fremdrift af skibe. Formålet er at understøtte undervisningen med praksisnære anlæg.
Den Danske Maritime Fond blev stiftet i 2005 og er en privat, erhvervsdrivende fond. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til initiativer, der kan medvirke til at fremme en positiv udvikling af dansk skibsfart og/eller dansk værftsindustri inklusive maritime udstyrsproducenter, således at nye arbejdspladser skabes, og branchen styrkes internationalt.
Fonden har siden 2005 uddelt ca. 650 millioner kroner.
Kilde: Den Danske Maritime Fond