RUC og DFDS i samarbejde om grøn teknologi og bæredygtighed til søs
Hvordan kan færger, fragtbåde og containerskibe mindske deres CO2-udslip og undgå unødig belastning af miljøet? Det vil RUC fremover undersøge i et samarbejde med DFDS.
DFDS samarbejder allerede med Roskilde Universitets forskere i Center for Maritim og Marin Forskning og i ROROGreen-projektet, som er støttet af Innovationsfonden. Her er målet, at digitale løsninger skal optimere håndteringen af trailere og containere i havnene og derved reducere CO2-udslippet. Fremover er planen at udbygge samarbejdet, så der fx også kommer flere studerende i projekt- eller praktikforløb i rederiet.
”Jeg ser rigtig gode muligheder. Det er oplagt at fortsætte samarbejdet inden for det digitale område, men jeg tænker også, at universitetets viden om f.eksx grøn økonomi, kulturmøder, virksomhedsledelse og bæredygtig omstilling kan danne baggrund for værdiskabende samarbejder og projekter,” siger Hanne Leth Andersen, rektor på Roskilde Universitet.
Den første konkrete aktivitet bliver et møde mellem forskere og DFDS i maj, hvor mulige konkrete samarbejdsprojekter skal diskuteres. Til efteråret vil DFDS desuden invitere studerende til at lave projekter med fokus på digitale problemstillinger.
”Det er vigtigt for DFDS at opsøge samarbejdspartnere og initiativer, der kan være med til at udvikle nye og bedre løsninger. Vi har en lang historie med partnerskaber på klima- og miljøområdet, og vi ønsker løbende at accelerere den grønne omstilling og omdanne vores forretning til at være endnu mere digital og bæredygtig. Vi ser partnerskabet med RUC som et vigtigt element i denne strategi. Ingen kan gøre alt alene,” siger Mads Bentzen Billesø, Head of Innovation & Partnerships.
-emte