Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Danmark og Indien indgår maritim aftale

Danmark og Indien indgår maritim aftale

Torsdag 12. januar 2017 kl: 09:41


Danske Maritime og den indiske maritime brancheforening Gujarat Maritime Board underskrev torsdag den første maritime samarbejdsaftale i nyere tid mellem Danmark og Indien. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt var til stede ved underskrivelsen.

”Den maritime industri er et vigtigt erhverv for Danmark med mange arbejdspladser og stort vækstpotentiale. Derfor er jeg glad for, at vi under vores besøg møder stor interesse om det maritime område fra både officielt og kommercielt hold. Jeg er også glad for, at industrien tager tråden op og får en samarbejdsaftale i stand”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Aftalen - der blev underskrevet i forbindelse med den store erhvervskonference Vibrant Gujarat 2017 i Ahmedabad, hvor Danmark for første gang er inviteret som partnerland - skal danne ramme for at opbygge samarbejde mellem den danske maritime industri og den indiske maritime industri i Gujarat inden for især grøn skibsbygning og bygning af skibe til søværn.

”Indien efterspørger særligt vores kompetencer inden for grøn teknologi til den kommercielle skibsfart samt design af moderne krigsskibe. Vi ser Indien som et vækstmarked. Men selv om vi nu er i dialog, kan der udmærket være lange udsigter til de første konkrete ordrer. Ting tager tid”, siger Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Aftalen er en såkaldt Memorandum of Understanding (MoU). Den skal også danne ramme for samarbejde inden for teknologi innovation og udvikling af udstyr, der kan styrke den maritime sikkerhed. Samarbejdet tænkes at ske i form af fælles projekter samt dialoger om politik og drøftelser af mere teknisk maritim karakter.

Flere danske maritime virksomheder driver forretning i Indien, herunder Hempel, Alfa Laval, DESMI, VIKING Life-Saving Equipment og Odense Maritime Technology (OMT). Blandt deltagerne i den danske erhvervsdelegation i denne uge er Wärtsilä Lyngø Marine og OMT.

Senere torsdag 1ventes OMT at underskrive to samarbejdsaftaler med indiske partnere. Det sker i forlængelse af den generelle aftale mellem Danske Maritime og den indiske brancheforening.

”Vi har i forvejen aktiviteter i Indien, men ønsker bedre markedsadgang. Derfor er vi glade for ministerens engagement og Danske Maritimes forarbejde med at skabe rammer og aftalen, som vi kan arbejde videre med,” siger Erik Hansen, Vice President Project Execution, OMT.

Også fra Wärtsilä Lyngø Marine er der tilfredshed med indsatsen.

”Det er meget positivt med ministerens aktive opbakning til den maritime industri, og at Danske Maritime får indgået denne samarbejdsaftale. Det vil uden tvivl gavne vores og den øvrige danske maritime industris indsats på det indiske marked,” siger adm. direktør Kjeld Dittmann, der også er formand for den europæiske maritime brancheforening SEA Europe.

Den indiske regering har tidligere lanceret The Maritime Agenda 2010-2020, som er er en ambitiøs og samlet vision for hele den maritime sektor i Indien. Med planen planlægges anvendt 80 milliarder US-dollars til blandt andet at udbygge havne og udvikle shipping- og skibsbygningsindustrien.

Danske Maritime og Gujarat Maritime Board fungerer som koordinatorer for aktiviteterne under samarbejdsaftalen. Aftalen løber et år med mulighed for forlængelse.

Kilde: Danske MaritimeFoto: Danske Maritime

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Kontanter vejer tungest når skibe skrottes
- LM lancerer længste havmøllevinge i Kina.
- DONG indgår britisk samarbejdsaftale
- Nybygningsordre til Jobi Værft A/S
- Ny millionordre til Karstensens Skibsværft
- OPEC: Markedet på vej mod ligevægt
- Orskov et skridt nærmere en ny flydedok
- AEL bestiller 500 kølecontainere hos Maersk
- MHI Vestas åbner fabrik i Esbjerg Havn
- Wärtsilä køber PureGas for 35 mio. USD
- Danske Maritime positiv over for lovkatalog
- Dansk - kinesisk aftale om ballastvand


Dagens mest læste

- Molslinjens Express 1 brager ind i molen
- Byråd giver Aarhus-Samsø rute ny chance
- Underskriftsindsamling presser Molslinjen
- Krydstogt-gigant tør ikke besøge Tyrkiet
- Svitzer vil indføre “sorte bokse” i slæbebåde


Ugens mest læste

- 700 passagerer fanget på havareret færge
- Splinternyt fartøj forliser med 200 ton laks
- Skib forsøgte flugt fra svenske myndigheder
- 30 dage lang sejlads på 10 minutter
- Maersk-skib sætter ny verdensrekord
- Verdens vildeste og største krydstogtskib
- Kina tømmer besætnings mobiltelefoner
- Esvagt beskyldes for diskrimination
- Norge bygger billigere end asiatiske værfter
- Nye norske kystvagtskibe på vej til Vard
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst