danskerederier.gif

Ny konsulent skal skaffe tekniske talenter

Ny konsulent skal skaffe tekniske talenter

Lørdag 11. august 2018 kl: 09:00


Danske Maritime har ansat en uddannelseskonsulent der skal sikre, at flere tekniske talenter i fremtiden finder vej til den maritime industri. Det skal blandt andet ske via projektet ’Stolthed i erhvervsuddannelserne’.

”Der er stor efterspørgsel på teknisk talent i den maritime industri. Desværre har vi i Danmark simpelthen været for dårlige til at sikre, at nok unge får en teknisk uddannelse. Det bliver vi nødt til at ændre på, og i den maritime industri ønsker vi at bidrage aktivt til denne ændring. Det gør vi blandt andet med projektet ’Stolthed i erhvervsuddannelserne’, hvor Danske Maritime i samarbejde med Nationalt Center for Erhvervspædagogik og med støtte fra Nordea-fonden skal sikre, at flere indser og tager deres tekniske talenter alvorligt og ikke mindst finder vej til den maritime industri”, siger Cecilie Lykkegaard, underdirektør i Danske Maritime.

”Uddannelsesdanmark er komplekst. Men med mere end syv års undervisningserfaring har Stine Hallingskog det praktiske kendskab, som er nødvendigt for, at et projekt som ’Stolthed i erhvervsuddannelserne’ kan finde rodfæste i de unge, deres familier og i uddannelsessystemet. Vi har som land ikke råd til fortsat at lade vores tekniske talenter gå til spilde, blot fordi de unge mennesker ikke i tilstrækkelig grad kender til de mange muligheder, en teknisk uddannelse fører med sig”, siger Cecilie Lykkegaard.

Den nye uddannelseskonsulent, Stine Hallingskog, 39 år, er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet og har i knap otte år arbejdet som underviser i samfundsfag og spansk på Solrød Gymnasium.

”Gymnasiet er godt. Men ikke for alle. Men her kæmper vi i dag desværre med fordomme og vanetænkning hos forældre, venner og uddannelsesvejledere, som påvirker elever til at tage det, man fejlagtigt anser som det sikre valg. Det har som underviser været svært at påvirke denne kedelige tendens til, at alle bare skal på gymnasiet, selvom en anden retning åbenlyst kan være et bedre valg for det enkelte unge menneske”, siger Stine Hallingskog.

”Derfor ser jeg frem til med min nye stilling i Danske Maritime faktisk at kunne være med til at arbejde aktivt for en holdningsændring. Man skal med stolthed kunne træffe det uddannelsesvalg, der vil give én de største personlige succeser. Mit eget succeskriterie er helt klart, at jeg kan være med til at øge tilgangen til de tekniske uddannelser, så vi også den vej igennem kan sikre den danske maritime industris førerposition i fremtiden”, siger Stine Hallingskog.

Danske Maritimes medlemmer, den danske maritime industri, beskæftiger i dag 42 % af Det Blå Danmark.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Manufactoring & Others øger omsætning
- Slavearbejder vil trække værft i retten
- Torm investerer i scrubbersamarbejde
- Ørskov fejrer 60 år med værftsaktiviteter
- Overskud i Vestas dalede i 3. kvartal 2018
- Tilfredshed med droppede besparelser
- Austal værftet ramt af cyberangreb
- Wärtsilä udvider undersøisk service
- Wärtsilä sælger sin pumpevirksomhed
- Industrisamarbejde om svenske isbrydere
- Kinesiske værfter all-in på krydstogtskibe
- Bladt får kontrakt på Borssele - fundamenter


Dagens mest læste

- Mærsk vender stort underskud til overskud
- Skou: Jeg er tilfreds med resultatet
- Brexit-aftale er godt nyt for rederierne
- Fremgang i Ocean
- Divisionen Terminals & Towage


Ugens mest læste

- Kraftige advarsler til fregat inden kollision
- Fregatten Helge Ingstad synker
- Andre skibe kunne ikke se fregatten
- Fregat anråbt flere gange inden kollision
- Direkte TV: Norsk fregat tæt på at kæntre
- Norsk fregat stabil efter delvis kæntring
- Fire fiskere reddet fra kæntret trawler
- Kompliceret at bjærge milliardfregat
- Norsk fregat ude af drift i lang tid
- Norsk fregat i fare for at synke
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst