Klik venligst
danskerederier.gif

Nyt projekt: Fremtidens maritime stjerner

Nyt projekt: Fremtidens maritime stjerner
Arkivfoto

Tirsdag 8. januar 2019 kl: 12:47


Maritime Stars hedder et nyt ambitiøst projekt, der skal hjælpe start up-virksomheder med at udvikle nye produkter og løsninger til den maritime branche. Industriens Fond støtter projektet med 2,6 millioner kroner.

Hvis du har idéen, har vi ekspertisen. Så kort kan det nye maritime projekt Maritime Stars beskrives. 15 start-up-virksomheder og iværksættere får i de næste tre år mulighed for at deltage i det unikke forløb, hvor den maritime branches fyrtårnsvirksomheder står klar med rådgivning, sparring og udvikling.

Projektet er støttet af EU's Socialfond og af Industriens Fond.

”Danmark er historisk set en vigtig maritim nation. Samtidig er vi også et land med stor iværksættertrang og gode ideer til innovative løsninger. Derfor har Industriens Fond valgt at involvere sig i dette ambitiøse projekt, der vil være med til at føre den maritime branche ind i fremtiden”, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Maritime Stars skal drives af det nordjyske, maritime videnscenter, MARCOD. Her mærker man allerede nu en stor interesse for projektet.

”Der er så mange muligheder i den maritime branche. Maritime Stars åbner døren for, at iværksætterne med de fede idéer kan få den rette fødselshjælp. Vi er overbeviste om, at vi hen over de næste tre år vil få udviklet produkter og løsninger, der i den grad vil styrke både Nordjylland, men også Danmark som et maritimt kraftcenter”, fortæller adm. direktør i MARCOD, Christine Lunde.

Konkret går Maritime Stars ud på, at 5 start-up-virksomheder om året udvælges via en pitchrunde, hvor de fremlægger deres innovative, maritime idé foran et panel bestående af eksperter fra fyrtårnsvirksomhederne.

Herefter følger et 9 måneders træningsforløb, hvor start-up-virksomhederne sammen med udvalgte mentorer fra fyrtårnsvirksomhederne udarbejder et koncept, en forretningsplan og en strategi sammen. Ind imellem mødes alle deltagere og finpudser idéer og koncepter – og til slut står iværksætterne med en vækstplan og mulige samarbejdsaftaler med mentorerne. For eksempel DFDS, der er med som fyrtårnsvirksomhed.

”DFDS ser Maritime Stars som særdeles interessant, fordi projektet kombinerer innovation fra nye brancher med vores mangeårige erfaring som rederi. Dermed passer det rigtig godt ind i vores strategi, hvor vi gerne indgår i partnerskaber med spændende start-up-virksomheder. Samtidig er vi som en af de større virksomheder med til at fremme iværksætteri i den maritime branche”, siger Senior Project Manager i DFDS, Mads Billesø Bentzen.

Maritime Stars udmærker sig også ved, at det er ganske gratis for start-up-virksomhederne at deltage. Det koster kun engagement og gode idéer. Ansøgningsfrist til første runde er 1. marts.

Følgende fyrtårnsvirksomheder deltager i Maritime Stars:
Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Milliontilskud til udvikling af miljøteknologi
- Faldende overskud i Viking efter Norsafe
- Ny delelærling får sit svendebrev
- Hvide Sande Shipyard åbner ny afdeling
- Norge går hele vejen i den grønne omstilling
- Christina Ørskov forlader toppost i Orskov
- Hempel får kæmpebøde for bestikkelse
- Søren K. Nielsen ny CEO for Svanehøj
- Markant faldende overskud i Fayard
- Den danske maritime industri klarer sig godt
- Mere dansk design i krydstogtskibe


Dagens mest læste

- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Danskbygget FPSO sendes nu til skrotning
- Brand om bord på tankskib i Østersøen
- Russiske værfter ramt af Kerch-sanktioner
- Maersk sikrer sig stor ny kontrakt


Ugens mest læste

- Video: Trawler vælter pludselig på bedding
- Brændende containerskib synker i Biscayen
- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Reddet: Brugte bukser som redningsvest
- Gammel dansk færge i canadiske problemer
- To bulkcarrier kolliderer i Panamakanalen
- Fregat genbrug skal kunne betale sig
- Storbritannien hænger på no-deal færger
- Så er der mad !
- 50-året for Longhope redningsbåd katastrofe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst