Klik venligst
danskerederier.gif

Nyt projekt: Fremtidens maritime stjerner

Nyt projekt: Fremtidens maritime stjerner
Arkivfoto

Tirsdag 8. januar 2019 kl: 12:47


Maritime Stars hedder et nyt ambitiøst projekt, der skal hjælpe start up-virksomheder med at udvikle nye produkter og løsninger til den maritime branche. Industriens Fond støtter projektet med 2,6 millioner kroner.

Hvis du har idéen, har vi ekspertisen. Så kort kan det nye maritime projekt Maritime Stars beskrives. 15 start-up-virksomheder og iværksættere får i de næste tre år mulighed for at deltage i det unikke forløb, hvor den maritime branches fyrtårnsvirksomheder står klar med rådgivning, sparring og udvikling.

Projektet er støttet af EU's Socialfond og af Industriens Fond.

”Danmark er historisk set en vigtig maritim nation. Samtidig er vi også et land med stor iværksættertrang og gode ideer til innovative løsninger. Derfor har Industriens Fond valgt at involvere sig i dette ambitiøse projekt, der vil være med til at føre den maritime branche ind i fremtiden”, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Maritime Stars skal drives af det nordjyske, maritime videnscenter, MARCOD. Her mærker man allerede nu en stor interesse for projektet.

”Der er så mange muligheder i den maritime branche. Maritime Stars åbner døren for, at iværksætterne med de fede idéer kan få den rette fødselshjælp. Vi er overbeviste om, at vi hen over de næste tre år vil få udviklet produkter og løsninger, der i den grad vil styrke både Nordjylland, men også Danmark som et maritimt kraftcenter”, fortæller adm. direktør i MARCOD, Christine Lunde.

Konkret går Maritime Stars ud på, at 5 start-up-virksomheder om året udvælges via en pitchrunde, hvor de fremlægger deres innovative, maritime idé foran et panel bestående af eksperter fra fyrtårnsvirksomhederne.

Herefter følger et 9 måneders træningsforløb, hvor start-up-virksomhederne sammen med udvalgte mentorer fra fyrtårnsvirksomhederne udarbejder et koncept, en forretningsplan og en strategi sammen. Ind imellem mødes alle deltagere og finpudser idéer og koncepter – og til slut står iværksætterne med en vækstplan og mulige samarbejdsaftaler med mentorerne. For eksempel DFDS, der er med som fyrtårnsvirksomhed.

”DFDS ser Maritime Stars som særdeles interessant, fordi projektet kombinerer innovation fra nye brancher med vores mangeårige erfaring som rederi. Dermed passer det rigtig godt ind i vores strategi, hvor vi gerne indgår i partnerskaber med spændende start-up-virksomheder. Samtidig er vi som en af de større virksomheder med til at fremme iværksætteri i den maritime branche”, siger Senior Project Manager i DFDS, Mads Billesø Bentzen.

Maritime Stars udmærker sig også ved, at det er ganske gratis for start-up-virksomhederne at deltage. Det koster kun engagement og gode idéer. Ansøgningsfrist til første runde er 1. marts.

Følgende fyrtårnsvirksomheder deltager i Maritime Stars:
Alfa Laval, Danske Rederier, Danfoss, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Sydkoreansk værft på vej mod konkurs
- ReFlow Maritime vinder SDG Tech Award
- Norge vil sætte værftsarbejdere i centrum
- Neptune Lines køber scrubbere i Nordjylland
- Hvide Sande Shipyard udvider med ny hal
- Samsung Heavy køber pumper i Nordjylland
- Dansk topleder i spidsen for norsk selskab
- Ti arbejdere led kvælningsdøden på skib
- Danske Maritime tror på mere sund EU-debat
- Fayard får bøde på 80.000 for arbejdsulykke
- Eksplosion på skrotværft koster igen liv
- Lukning af fabrik dyr for Maersk Container


Dagens mest læste

- Maersk partner straffes for mega kokain last
- Gigantisk operation lukker havn
- Norsk rigselskab på randen af konkurs
- Maersk Valiant hives ud af mølposen
- Trump opfordrer til koalition i Hormuz


Ugens mest læste

- Holy Shit! - For sent på den…
- Det kan man da kalde en møg-dag…
- Gigant napper to platforme på en uge
- Elbe nr 5 tjekkes af danske eksperter
- Trump koster Miami´s “Big Three” kassen
- Endnu flere tons kokain fundet på MSC-skib
- Norsk fregat bliver solgt til ophugning
- Gigantisk kokain last afsløret på MSC-skib
- Maersk Drilling har solgt Giant
- Total afskediger 200 ansatte i Esbjerg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst