danskerederier.gif

Havne: Tilfredshed efter møde med minister

Havne: Tilfredshed efter møde med minister
F.v: Carsten Aa, fmd. Danske Havne, Tine K. Pedersen, dir., Benny Engelbrecht, transportminister og Barbara Scheel Agersnap, dir. CMP.

Mandag 11. november 2019 kl: 14:55


Danske Havne havde sammen med Copenhagen Malmö Port (CMP) i dag møde med transportminister Benny Engelbrecht om revision af havneloven og grøn omstilling. Ministeren ønsker ikke at lægge sig fast på, hvordan en ny havnelov skal se ud, før han har taget " de nødvendige drøftelser".

"Godt og konstruktivt," kaldte transportministeren mødet med Danske Havne og CMP i dag, hvor Benny Engelbrecht også fik mulighed for en rundvisning i Københavns Havn.

"Jeg er meget optaget af, at der sikres stabile rammer for fremtidens havnesektor i mange år fremover. Derfor er det et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdet med en fremtidig lovgivning at sikre en bred politisk opbakning. Der har samtidig været mange forskellige holdninger til, hvad der skal ske med havneloven fra centrale aktører i branchen og fra politisk hold i kølvandet på ekspertudvalgets anbefalinger til revision af havneloven fra foråret 2018. Jeg mener derfor, at der er behov for at lytte til de forskellige parter og tage de nødvendige drøftelser, inden vi lægger os fast på, hvordan en revision af havneloven skal se ud, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Efter mødet var der også tilfredshed hos Danske Havne, der er positive i forhold til det videre forløb med havneloven, som organisationen glæder sig til at være en del af.

"Og vi sætter stor pris på, at ministeren gerne vil lave en havnelov, der favner hele branchen, for kun ved samarbejde kan vi stå stærkest i den internationale konkurrence,” understreger Tine Kirk Pedersen og fortsætter:

"Vi fik også drøftet vores ønske om, at Folketinget vedtager en langsigtet, bæredygtig infrastrukturplan, og at havnene naturligt kommer til at spille en rolle heri, når der er så mange gevinster at vinde på klimaområdet ved at flytte gods fra vej til sø og bane.”

Danske Havne ønsker offentlige midler som hjælp til en hurtigere grøn omstilling af de danske havne, som det er sket i både Norge og Tyskland.

I Tyskland har regeringen netop indgået en aftale med en række nordtyske delstater om massiv støtte til etablering af landstrømsanlæg i de kommende år. Tyskerne budgetterer med at støtte den grønne omstilling med 140 millioner euro, godt en milliard kr.

Norge har ifølge Danske Havne "en lille overhånd" i forhold til landstrøm og andre klimaforbedringstiltag.

"Jeg ser støtteordninger som en slags ”fødselshjælp” i situationer, hvor grønne investeringer ikke er økonomisk mulige at gennemføre for de enkelte virksomheder. Jeg tror, baseret på erfaringer fra særligt Norge, at offentlige støtteordninger vil sætte skub i den udvikling, vi alle sammen ønsker,” siger direktøren.

Kilde: Danske Havne


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark



Seneste nyt

- Containerskib angrebet ud for Benin
- Gratis-billetter giver fuld knald på ø-turisme
- Ni kidnappet fra BW Offshore FPSO
- Stolt-Nielsen slår forventningerne i 2. kvartal
- Skib sejlede rundt i 14 uger med død mand
- 6-dage regel fjernes for nordmænd fra 4. juli
- Opsplitning af J. Lauritzen rederier på plads
- 53 færgeruter har tilmeldt sig gratis-tilbud
- Faaborg Værft vinder skandaleramt opgave
- Så ændres vandvejene i Kattegat
- Yemen ønsker hjælp: Miljøkatastrofe truer
- Køl lagt til ny gigant midt i værste krise


Dagens mest læste

- Norske Kleven værft sender konkursbegæring
- Planlægningen af Hesselø parken er i gang
- Gratis-billetter giver fuld knald på ø-turisme
- Containerskib angrebet ud for Benin


Ugens mest læste

- Hidtil uset: Krydstogtskib sælges til skrot
- Traditionsrigt værft tæt på konkurs - igen
- Luksus-øhop i det sydfynske øhav
- Så ændres vandvejene i Kattegat
- Besøg dansk produkttanker anno 1984
- Skib sejlede rundt i 14 uger med død mand
- Køl lagt til ny gigant midt i værste krise
- Skib taber containere ud for Australien
- Yemen ønsker hjælp: Miljøkatastrofe truer
- DFDS vil fyre 650 medarbejdere
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst