Klik venligst
danskerederier.gif

Grøn marineteknologi løfter Alfa Laval

Grøn marineteknologi løfter Alfa Laval

Tirsdag 21. juli 2020 kl: 10:18


2019 var et travlt år for Alfa Laval-koncernen, der på globalt plan ramte en omsætning på 32 milliarder kroner. I Danmark steg omsætningen til 5,5 milliarder kroner mod godt 4,7 milliarder kroner året før svarende til en stigning på ca. 17,5 procent.

”Vi har i Alfa Lavals fem danske selskaber for alvor formået at konsolidere os som et af de absolut mest betydende lande i Alfa Laval-koncernen uden for Sverige”, siger Per Lund Hansen, Managing Director i Alfa Laval Copenhagen, på vegne af de fem danske Alfa Laval-selskaber

”I Danmark beskæftiger vi nu godt 1.800 medarbejdere inden for koncernens kerneområder varmeoverførsel, separation og væskehåndteringer, og de danske afdelinger spiller afgørende roller som globale viden- og kompetencecentre for en række vigtige forretningsområder”, siger Per Lund Hansen.

Også indtjeningen blev løftet markant og er således 115 millioner kroner højere end seneste regnskabsår, hvilket er en forskel på hele 39 procent.

Årets markante vækst i omsætning kan i vid udstrækning tilskrives salg af Alfa Laval PureBallast, der er et kemikaliefrit rensesystem til skibes ballastvand udviklet af Alfa Laval og Wallenius Water.

”Vi lancerede PureBallast helt tilbage i 2006 som den første kommercielt tilgængelige løsning til behandling af ballastvand, og i dag står vi så med tredje generation af produktet, der er godkendt af både IMO og den amerikanske kystvagt USCG. Vi er derfor en internationalt ledende spiller inden for rensning af skibes ballastvand, og det er den primære forklaring på, at udsigten til lovstramningen for alvor har skabt øget aktivitet hos os”, siger Søren Hjorth Krarup, direktør for Alfa Laval Aalborg.

”Den øgede aktivitet er hovedårsagen til, at vi i seneste regnskabsår formåede at fordoble omsætningen i Alfa Laval Aalborg, og vi forventer faktisk at efterspørgslen på vores PureBallast vil fortsætte med at stige de kommende år primært drevet af eftermonteringer på eksisterende skibe ”, siger Søren Hjorth Krarup.

Første halvdel af det nye regnskabsår har for Alfa Laval primært handlet om at håndtere situationen omkring coronapandemien. Her reagerede man blandt andet ved at iværksætte beskyttelsesforanstaltninger over for medarbejderne og ved at omstille produktion og arbejdsgange med fokus på fortsat at betjene selskabets kunder.

Som følge af covid-19-situatioen besluttede Alfa Laval-koncernen desuden tilbage i marts, at man på globalt plan skulle finde besparelser for en milliard svenske kroner i løbet af 2020, og det har også haft betydning for Alfa Laval i Danmark.

”Vi har skullet finde besparelser, mens vi samtidig har fokuseret benhårdt på at omstille vores arbejdsgange, så vi uden at gå på kompromis med sundhedsmyndighedernes anbefalinger fortsat har opfyldt vores kunders behov og dermed bidraget til at sikre rammerne om deres virksomheder”, siger Per Lund Hansen.

”Det er vores vurdering, at vi står relativt stærkt på den lidt længere bane, da de faktorer, der driver vores salg, fortsat er til stede. Eksempelvis er Alfa Lavals produkter ofte en del af kritisk infrastruktur inden for områder som eksempelvis fødevareproduktion, medicinalindustri og sanitet, mens miljødagsordenen også forsat ventes at spille en stigende rolle over de kommende år”.

Kilde: Alfa Laval


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nedtur: Carnival sælger to til ophugning
- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Flensborg Værft sikret nye ordrer
- Der arbejdes flittigt i Det Maritime Danmark
- Direktør fratræder job på Hirtshals Yard
- Stor fyringsrunde i MAN Energy Solutions
- Grøn marineteknologi løfter Alfa Laval
- NKT vinder milliardordre i Storbritannien
- Flensborg Værft går dyster fremtid i møde
- Konkursramte Kleven Verft får ny norsk ejer
- Hidtil største trawlerordre til Karstensens
- Usikkerhed sender nybygningsordrer i bund


Dagens mest læste

- Beirut:Russisk shipping-millionær i søgelyset
- Voldsom storm river kraner omkuld
- Olielæk truer naturparadis på Mauritius
- Topchef træder tilbage efter Corona-udbrud
- DFDS indfører mundbind for medarbejdere


Ugens mest læste

- Containerskib i havn efter containertab
- Vanvittig eksplosion smadrer havnen i Beirut
- Eksploderet gødning stammede fra skib
- To vindmølleskibe i Nakskov Havn
- Libanon sætter havne-ansatte i husarrest
- Kran kollaps dræber 11 på skibsværft
- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Så er M/F Broen hjemme igen
- Gigantisk løft udført på få sekunder
- Bevæbnet vagt kaprer bulkcarrier
Klik venligst