MAN: Ammoniak-drevet enhed klar i 2024

Onsdag 17. juni 2020 kl: 14:55

MAN: Ammoniak-drevet enhed klar i 2024
Testmaskinen blev fragtet på pram til MAN ES i København. Foto: MAN ES

MAN Energy Solutions forventer at have den første ammoniak-drevne maskine klar til salg i 2024, siger Bjarne Foldager, der er direktør for to-taks divisionen i selskabet. Afdelingen i København tog forleden mod en ny test-maskine, der skal bruges i udviklingen.

“Vi har startet projektet, og vi forventer at den første maskine til kommercielt brug vil blive leveret i 2024,” siger Bjarne Foldager, der er chef for to-takts divisionen i MAN Energy Solutions.

Enheden er stadig under udvikling og derfor er der endnu ingen ordre på en ammoniakdrevet maskine, men selskabet har flere partnerskabsaftaler, som ifølge Foldager kan materialisere sig til mere end en enkelt aftale.

Han forudser, at de første maskiner vil blive leveret til handelsskibe snarere end til færger eller krydstogtskibe.
Og der er fortsat mange udfordringer, der skal løses, inden den første maskine kan monteres, bl.a. skal sikkerhedssystemerne være på plads.

Endelig - og ikke mindre vigtigt - skal der være en bæredygtig produktion af ammoniak i gang.

Med leveringen af den nye testmaskine kan MAN ES sætte fuld gang i den videre udvikling.

“Nu har vi to - og planen er bestemt, at vi fordobler vores indsats i forhold til at identificere det fremtidige zero-carbon eller carbon-neutrale brændstofsystem ud fra et teknisk synspunkt,” siger Bjarne Foldager.

Kilde: TradeWinds

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.