Kleven værft sender konkursbegæring

Fredag 3. juli 2020 kl: 11:50

Kleven værft sender konkursbegæring
Arkivfoto.

Kleven Verft og de to datterselskaber vil i dag indsende konkursbegæringer. Det sker efter at tre långivere har opsagt deres aftale med værftet og dets kroatiske ejer og et par uger efter, at den administrerende direktør og finansdirektøren forlod selskabet.

Hurtigruten solgte i starten af året Kleven Verft til det kroatiske selskab Div Group, der ifølge den nye ejer, Tomislav Debeljak, havde planer om at udvikle det kriseramte værft og etablere selskabet i Norge.

Men sådan skulle det ikke gå. Tre långivere - angiveligt bestående af en gruppe norske banker, Innovasjon Norge og det norske eksportkreditinstitut, Giek - opsagde i weekenden deres engagement med værftet.
Og det fik Tomislav Debeljak til i en pressemeddelelse at annoncere konkursbegæringen, hvis ikke der kom en ny aftale i stand senest 1. juli.

Kort forinden forlod både den administrerende direktør Kjetill Bollestad og finansdirektøren Kleven Verft i protest.

“Der var en dårlig stemning mellem den nye ejer og mig, eftersom DIV Group fremmede en dårlig kultur. Jeg havde ikke lyst til at være en del af den kultur,” siger Bollestad til E24. no

Værftet og de to datterselskaber Kleven Maritime Contracting og Kleven Maritime Technology beskæftiger i alt omkring 400 medarbejdere.

Politikerne i Ulstein, hvor værftet ligger, håber, at konkursbegæringen kan åbne op for, at nye ejere kan overtage værftet.

Kilde: E24.no

Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.