Maersk dedikerer skib til tomme containere

Torsdag 8. april 2021 kl: 13:57

Maersk dedikerer skib til tomme containere
Sorø Maersk ved afgangen fra Melbourne lastet med tæt ved 8.000 teu tomme containere. Foto: Victoria International Containerterminal.

Balancen er fortsat helt skæv i forhold til placeringen af tomme containere globalt. De mangler i den grad i Aisen, men nu er A.P. Møller - Maersk i gang med at rette lidt op på dén balance. Maersk har sendt Sorø Maersk til Australien for at samle tomme containere.

Maersk har sendt det 9.640 teu. store Sorø Maersk på rundtur til havne i Australien, hvor det laster tomme containere, der efterfølgende skal sejles til havne i Asien, hvor manglen fortsat er stor.

Sorø Maersk gjorde sit første anløb i havnen i Botany tæt på Sydney, hvor det lastede omkring 3.756 teu eller ca. 40 pct. af skibets kapacitet. Den 29 marts gik turen videre til Melbourne, hvor der blev lastet yderligere 4.148 teu. før det tirsdag satte kurs mod havne i Vietnam, Kina og Hong Kong.

En talsperson for Maersk siger til TradeWinds, at selskabet fortsat vil evaluere behovet for at flytte tomme containere for at kunne imødekomme eksportørers efterspørgsel.

Kilde: TradeWinds


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.